Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Terme di Agnano – relaxen op een bijzondere plek bij Napels

Op een klein stukje rijden vanaf het centrum van Napels vind je aan de westkant het voorstadje Agnano, in het vulkanisch gebied van de Campi Flegrei. Het is een bijzondere plek, met name vanwege de Griekse archeologische overblijfselen die je er kunt vinden.

Die vind je onder andere op een plek waar de Grieken, maar ook de Romeinen graag kwamen, aan de voet van de oude vulkaan Montespina, bij de thermale baden van Agnano. Een heerlijke wellnessplek om even tot rust te komen. Joël en Iris van Ontdek Napels nemen je er mee naartoe.

Grieks-Romeinse overblijfselen

Op het moderne spacomplex tref je een aantal van de oudste archeologische overblijfselen uit de Griekse periode van de Campi Flegrei aan, naar schatting uit de eerste en tweede eeuw voor Christus.

Het is echter te danken aan de Romeinen dat we ook nu nog kunnen genieten van deze bijzondere plek. Keizer Hadrianus begon in de tweede eeuw na Christus met de bouw van het originele complex, dat koude en warme baden had. De originele structuur is nog gedeeltelijk zichtbaar op de hellingen van Montespina.

Dit is echter niet altijd zo geweest. Door aardbevingen en een uitbarsting van de Montespina ontstond in de tiende eeuw het meer van Agnano. Toen dit meer in 1870 werd drooggelegd, ontdekte men de resten van het oude Grieks-Romeinse complex en de ruim zeventig thermale bronnen die erbij hoorden.

Moderne spa met een bijzondere geschiedenis

De Terme di Agnano is een moderne spa met een bijzondere geschiedenis. De baden worden nog steeds met natuurlijk water gevuld. Ze zijn rijk aan sulfaat, jodium, calcium, bicarbonaat en broom. Hierdoor heeft het water een heilzaam effect. Het zorgt onder andere voor stimulatie van het immuunsysteem en heeft een antiseptische werking.

In het binnengedeelte van de Terme di Agnano vind je warme baden met verschillende temperaturen en een sauna. Buiten is er naast een groot natuurlijk bad ook een modern zwembad.

De grote groene ligweide wordt omringd door nog meer groen, wat heerlijk rustgevend is. Er is een terras waar je kunt lunchen of dineren en ook een bar-bistrot voor een drankje tussendoor. Verder is er een groot aanbod aan massages en gezichtsbehandelingen om je dagje wellness compleet te maken.

Praktische informatie voor de Terme di Agnano

Je vindt de thermen aan de Via Agnano Astroni 24, even buiten het centrum van Napels. Wil je graag naar de thermen, maar heb je geen auto ter beschikking? Dan kunnen Iris en Joël van Ontdek Napels ook een transfer naar de Terme di Agnano voor je organiseren.

De entree bedraagt € 25,- op dinsdag tot en met vrijdag en € 30 op zaterdag en zondag. Op maandag zijn de thermen dicht. Kinderen zijn vanaf veertien jaar welkom in de thermen. Zwemkleding en slippers zijn verplicht; een badjas en handdoek krijg je ter plekke.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *