Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Local in Naples – Napels met een Nederlands tintje

Napels is een stad waar woorden soms tekortschieten om alle indrukken te kunnen omschrijven. De beste manier om de stad te kunnen begrijpen, is dan ook door haar zelf te ervaren, door de geuren, kleuren en geluiden in je op te nemen en te voelen wat Napels zo anders maakt dan alle andere steden. Want anders is ze zeker!

Felicia: ‘Napels is een ware beleving en wordt niet altijd goed begrepen door buitenstaanders, die nog al eens met gemengde gevoelens de stad verlaten. Waar ik zelf via Salerno Travel graag en vaak handige tips en informatie deel, kun je binnenkort ook genieten van fijne tips van niemand minder dan Saskia zelf. Over een paar weken verschijnt Mijn Napels, waarin ze je mee op pad neemt in deze fascinerende stad waar je nooit uitgekeken raakt.

Genoeg materiaal om je dus goed in te lezen voordat je vertrekt! Wanneer je nieuwsgierig bent en toch nóg dieper in de Napolitaanse cultuur wil duiken, dan is op stap gaan met een local een goede tip. Ik ken een aantal hele leuke locals die jou met liefde meer willen vertellen over Napels en je meer willen laten zien van deze bijzondere stad. Ik stel een van hen in dit artikel aan je voor!

Felicia & Iris

Twee grote liefdes
Iris de Brouwer woont al sinds 2005 in de omgeving van Napels, waar ze voor de liefde naartoe verhuisde. Bij de eerste blik op de wereldberoemde Vesuvius werd Iris overmand door fascinatie en opwinding en werd het zaadje geplant voor wat uit zou groeien tot een diepe en liefdevolle relatie met Napels en haar inwoners.

Mocht haar naam je bekend in de oren klinken, dan is dat niet zo vreemd. Iris is namelijk sinds 2014 de auteur van de time to momo-reisgids over Napels. Dankzij het schrijven van de gids kon Iris zich volledig onderdompelen in deze eeuwenoude stad.

Ook dook ze met haar neus in de boeken om meer te weten te komen over de indrukwekkende geschiedenis van Napels. In combinatie met de ervaringen die ze in de jaren ervoor heeft opgedaan, zorgt dit ervoor dat Iris de stad, haar inwoners, hun gedragingen en gebruiken steeds beter weet te begrijpen, met als gevolg dat ze steeds makkelijker haar weg weet te vinden in het tegelijkertijd chaotische en charmante centrum van Napels.

Local in Naples
Doordat haar naam verbonden was aan de gids, werd Iris met regelmaat benaderd met de vraag of ze misschien een rondleiding door Napels wilde geven. Dat leek Iris wel wat, en met haar Napolitaanse man Peppe riep ze vervolgens Local in Naples in het leven. Hiervoor ontwikkelen ze samen unieke, persoonlijk tours waarbij je een kijkje in het echte Napels krijgt.

Iris & Peppe
(foto: Matteo Rossi)

Met zijn tweeën vormen Peppe en Iris een topteam; ze vullen elkaar perfect aan. De geboren Napolitaan die Nederlands spreekt met een charmant Italiaans accent en de Nederlandse Napolitaanse die er ontzettend veel plezier in heeft om pareltjes te vinden waar de grote toeristenstroom aan voorbij loopt.

Peppe en Iris hebben als missie om jou, in de korte tijd dat jij de stad bezoekt, het ware gezicht van Napels te tonen, zodat ook jij van de stad gaat houden. Met hun bagage aan ervaring, kennis en liefde slagen ze hier eigenlijk altijd in. Je leert de stad begrijpen, ervaren, omarmen.

Wandelen en fietsen in Napels
Een van de nieuwste tours die Iris en Peppe hebben ontwikkeld, is de Combi Wandel-Fietstour waarbij je je volledig kunt onderdompelen in Napolitaanse sferen. Het is een vier uur durende tour waarbij fietsen (met een e-bike) wordt afgewisseld met een mooie wandeling door de smalle straatjes van het historisch centrum.

De tour is persoonlijk, verwacht dus geen grote groepen. Met maximaal vier personen fiets je over de boulevard en de hoger gelegen wijk Posillipo waar je wordt getrakteerd op de mooiste panorama’s. Aan de hand van levendige verhalen en persoonlijke ervaringen krijg je een compleet beeld van deze schitterende stad, het dagelijks leven en haar inwoners. Hoogstwaarschijnlijk voel je je aan het einde van de trip een beetje Napolitaans en wil je nóg meer zien van deze schitterende stad…’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ineke Snijders

    Iris en Peppe hebben ons, reisgezelschap Futura, vorig jaar rondgeleid door Napels. Zoveel mooie verhalen met zoveel mooie ontmoetingen. Plekken die je niet in de reisgids kunt vinden. Maar ook over cultuur, de tegenstelling noord-zuid Italië. Mensen met liefde voor hun Napoli.
    Van harte aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *