Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de geheimen van Milaan tijdens een Secret City Trail (met 10% korting)

Een stad ontdekken is altijd leuk, maar soms word je zo overweldigd door al het moois dat er te zien is, dat je niet meer weet waar te beginnen. Het is daarom altijd leuk om een stadswandeling te maken met een local.

Inge neemt je in Milaan graag mee op pad voor een wandeling of fietstour. Voor wie zelf op pad wil, schreef ze eerder dit jaar de City Walk Ontdek Milaan met Leonardo da Vinci, waarin je de stad ontdekt met Da Vinci als gids.

Nét nieuw is de Secret City Trail – een wandeling die je eveneens op eigen gelegenheid kan maken, maar dan als een soort speurtocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan. Je vindt je looproute aan de hand van verhalen en aanwijzingen die je op je telefoon ontvangt.

Inge heeft er hard aan gewerkt, zodat je prachtige details ontdekt. Ze neemt je virtueel mee naar onbekende plekken die je anders links zou laten liggen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan

Inge: ‘Ook als je misschien nog nooit in Milaan bent geweest, heb je vast wel eens foto’s voorbij zien komen van de gotische kathedraal, de prachtige overdekte winkelstraat Galleria Vittorio Emanuele II en het enorme Castello Sforzesco. Natuurlijk is het in het echt allemaal een stuk mooier en indrukwekkender, maar een eerste indruk heb je met deze afbeeldingen alvast gekregen.

Vooral als je voor het eerst in Milaan komt, raak je overweldigd door alle pracht op en aan de gebouwen en heb je misschien minder oog voor het detail. Maar juist wanneer je de details en het verhaal achter al die gebouwen ontdekt, maken deze monumenten nóg meer indruk en blijven ze je langer bij.

Heb je bijvoorbeeld wel eens de prachtige mozaïeken in het midden van de Galleria Vittorio Emanuele II bestudeerd en gehoord waar de vier wapens die erop staan afgebeeld voor staan? Of gekeken naar de gedetailleerde basreliëfs in de deuren van de Duomo? Tijdens de Secret City Trail door Milaan zul je op zoek gaan naar dit soort details en er meer over te weten komen.

Verborgen juweeltjes en unieke details

Tijdens de Secret City Trail wandel je niet alleen langs de bekende monumenten, maar ga je juist ook op pad in de rustigere straten van Milaan, waar onverwacht toch heel veel moois te ontdekken valt.

Zo ga je op zoek naar draken die tegen een kerk aan klimmen, wandel je langs een afbeelding van Maria die een wonder heeft verricht en kom je de man tegen die verantwoordelijk is voor de eenwording van Italië.

De trail leidt je ook door de minder bekende straten in het centrum van Milaan en in de wijk 5Vie. Naast leuke weetjes over de (geschiedenis van de) stad kom je hier ook gezellige bars tegen en mooie winkels waar je tussendoor of later op de dag naar binnen kunt gaan.

Ontdek Milaan met een Secret City Trail

Als je enthousiast bent geworden en zin hebt om Milaan door middel van een Secret City Trail te spelen, dan kun je die via deze link aanschaffen. Je hebt vervolgens twaalf maanden om de trail te lopen en het spel te gaan spelen.

Na aankoop ontvang je een e-mail met daarin de link die je toegang geeft tot de trail. Vervolgens begeef je je naar het startpunt, dat in het centrum van Milaan is. Neem nog even snel de spelregels door, vul je naam en het aantal spelers in en je bent klaar om te beginnen.

Op PLAY gedrukt? Dan krijg je direct het eerste verhaal te lezen, met daarin meer informatie over de locatie waar je je op dat moment bevindt. Vervolgens krijg je een vraag.

Als je die eenmaal hebt beantwoord (de antwoorden vind je door goed om je heen te kijken en de stad dus tot in detail in je op te nemen), krijg je een cryptische routebeschrijving die je naar het volgende punt leidt. Ook hier krijg je weer een vraag die wordt gevolgd door een stuk met meer interessante informatie over de locatie.

De route beslaat net geen drie kilometer. Je bent zo’n anderhalf tot twee uur onderweg, ervan uitgaande dat je af en toe stopt. Onderweg krijg je tips voor een koffiepauze en na afloop word je beloond met een serie suggesties voor activiteiten, winkels, bars en restaurants waar je je de rest van de dag mee kunt vermaken.

De Secret City Trail is leuk voor iedereen, of je nu al vaker in Milaan bent geweest of er voor de eerste keer komt. Voor tieners is het een goede manier om de stad eens met andere ogen te bekijken, in een stadswandeling waarin zij misschien wel het voortouw nemen.

Klaar om de geheimen van Milaan te gaan ontdekken? Koop dan via deze link je Secret City Trail en ga op pad! Met de kortingscode CIAOTUTTI krijg je 10% korting op de prijs van de Secret City Trail Milaan.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *