Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bewonder Millo’s muurschilderingen in Italië én in Nederland en België

Millo is de artiestennaam van Francesco Camillo Giorgino, geboren en getogen in Mesagne, een prachtig stadje vol barokke gebouwen in Puglia.

Na zijn studie architectuur, die hij cum laude heeft afgerond, wijdt Millo zich vooral aan street art. Hij creëert grote muurschilderingen in Puglia, in bijvoorbeeld Monopoli en Putignano, maar ook in onder meer Milaan, Turijn, San Gavino Monreale, Bologna en Rome. Zelfs in Heerlen, Leeuwarden en Genk is street art van zijn hand te vinden!

San Gavino Monreale

Voor zijn kunstige muren gebruikt Millo vooral veel wit en zwart, met af en toe een kleurrijk detail, zoals een rood hart.

Mesagne

Van Turijn tot Ragusa

In Italië geniet je van zijn werk in onder meer Ascoli Piceno, Gaeta, zijn geboorteplaats Mesagne, Milaan, Ortona, Pescara, Ragusa, Ravenna, Rome, Terracina en Turijn. We delen een kleine selectie van Millo’s muurkunst:

Aielli
Ascoli Piceno
Civitanova Marche
Forlì
Francavilla al Mare
Lanciano
Livorno
Milaan
Monopoli
Monticello Amiata
Napels
Ortona
Palermo
Pescara
Pistoia
Putignano
Ravenna
Sant’Antioco
Scandicci
Treviso
Turijn

Millo’s murals in Nederland

In het Zuid-Limburgse Heerlen heeft Millo een flatgebouw aan de Laurierstraat (om precies te zijn op nummer 357) voorzien van een prachtig kunstwerk, Kriebelstad genaamd:

In Leeuwarden creëerde Millo een mural met de titel Een moment, voor Writersblock. De muurschildering schittert op een van de muren van Medisch Centrum Leeuwarden, om zowel patiënten als bezoekers een hart onder de riem te steken.

Wat Millo niet wist toen hij het ontwerp voor de muurschildering maakte, is dat er op de plek van het ziekenhuis vroeger een speeltuin was. Dat hoorden hij pas van een van de voorbijgangers toen hij de schommel op de muur aan het schilderen was. Een prachtig moment voor deze bescheiden kunstenaar!

Millo’s wedergeboorte in Genk

In het Heempark in het Belgische Genk maakte Millo zijn Wedergeboorte. Het was een opdracht voor de Lavazza-kalender van 2019, als een eerbetoon aan de verandering die de stad heeft ondergaan na het sluiten van de mijnen en het omtoveren van de mijngebieden tot groene oases.

foto’s: Millo

Je vindt Millo’s street art ook in onder meer Argentinië, Australië, Brazilië, Chili, China, Duitsland, Finland, Griekenland, Jordanië, Noorwegen, Spanje, de Verenigde Staten en Zweden.

Via deze link neem je een virtueel kijkje bij al zijn werken – mét achtergrondinformatie bij elk werk. Via Millo’s Instagram blijf je op de hoogte van Millo’s nieuwste werken.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *