Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Le Strade di Milano – meer over de straten van Milaan

Inge woont in Milaan, waar ze unieke tours organiseert. Ze neemt ons regelmatig mee op pad in de stad, waarbij ze vooral onbekende(re) culinaire plekken opzoekt. Plekken die ze sinds kort ook deelt op Le Strade di Milano, een gloednieuwe blog bomvol inspiratie voor je bezoek aan Milaan.

Tranvai, een van de adressen die Inge voor Le Strade di Milano bezocht

Inge: ‘Wanneer ik een bezoek naar een voor mij onbekende streek of stad op het programma heb staan, ga ik altijd zo snel mogelijk op zoek naar blogs geschreven door auteurs die zelf op deze plek wonen. Ik houd niet zo van massatoerisme en vind het veel leuker om naar plekken te gaan waar je vooral de locals tegenkomt.

In Italië betekent dat vaak niet de meest hippe plekken bezoeken, maar wél nieuwe vrienden maken. Want je komt op bijzondere plekken en aangezien je als niet-local direct opvalt, is het gemakkelijk om aan de praat te raken. Met een grote kans dat je gesprekspartner je nog veel meer tips geeft, waardoor je aan het einde van je reis terug kunt kijken op unieke ervaringen die je lang bij zullen blijven.

Met de Old Milano Food Tour hoop ik hetzelfde te doen: je maakt een stadswandeling van twee uur waarbij je op plekken komt die de gemiddelde toerist niet weet te vinden en leert een aantal interessante en leuke feiten over Milaan en haar geschiedenis.

Aan het einde geef ik meestal ook nog een aantal tips voor aperitivo, diner en andere food-gerelateerde plekken. Vaak zijn dat plekken die ik zelf ook weer via locals heb leren kennen.

In een grote en dynamische stad als Milaan valt er altijd wel wat nieuws te ontdekken. Elke week openen er nieuwe bars en restaurants, zijn er toffe tentoonstellingen en tijdelijke evenementen die je niet mag missen. Allemaal dingen die de moeite waard zijn om te delen en die harstikke leuk zijn voor de ‘toerist’ die op zoek is naar alternatieven voor de gebaande straten.

Sinds mei 2018 kun je de leukste bars, de lekkerste restaurants, de mooiste plekken in de stad en de beste tentoonstellingen allemaal terugvinden op de blog Le Strade di Milano:

Voor de vaste Ciao tutti-lezers misschien een naam die bekend in de oren klinkt, want Saskia interviewde een aantal jaar geleden al de Nederlandse Jehanne Oostra, een van de bedenkers van het ‘Le Strade di ….’-concept, over Le Strade di Torino.

Le Strade di Milano onderscheidt zich van alle andere blogs en websites omdat de verhalen worden verteld vanuit het veelzijdige perspectief van Italiaanse en internationale schrijvers die Milaan door en door kennen. De artikelen, die in het Engels en Italiaans worden gepubliceerd, zijn zowel gericht aan de Milanezen zelf als aan mensen van buiten, zowel aan Italiaanse als aan buitenlandse toeristen. En dat maakt Le Strade di Milano een uniek startpunt voor je bezoek aan de stad!

de bloggers van Le Strade di Milano, met Inge linksonder (met ijsje)

Omdat ik mijn liefde voor Milaan graag met anderen deel, niet alleen tijdens mijn tours, maar ook online (vandaar ook deze gastblog), ben ik ontzettend blij dat ik ook maandelijks een blog mag schrijven voor Le Strade di Milano en zo deel mag uitmaken van een team met alleen maar Milaan-enthousiastelingen die niets anders willen dan hun favoriete plekken met jou delen.

Hieronder deel ik alvast wat foto’s van de plekken die ik voor Le Strade di Milano bezocht. Wie weet komen we elkaar daar binnenkort wel tegen? A presto in de straten van Milaan!’

Salumeria del Design
HugMilano
Tranvai

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *