Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Le Nuove Gallerie Leonardo da Vinci in Milaan – de grootste permanente tentoonstelling over Da Vinci

In december 2019 mocht Milaan de grootste permanente tentoonstelling over Leonardo da Vinci verwelkomen, Le Nuove Gallerie Leonardo da Vinci, in het Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci (aan de Via San Vittore 21).

Je maakt er kennis met de veelzijdige Da Vinci, als ingenieur, humanist en onderzoeker. Je verkent de vele ontdekkingen die zijn briljante brein opleverden, aan de hand van meer dan 170 museumstukken, waaronder zeventig modellen, achttien oude manuscripten en veertien fresco’s en schilderijen. Ook zijn er bijna veertig multimedia-installaties die je onderdompelen in de denkwijze van Leonardo da Vinci.

Op een oppervlakte van 1300 vierkante meter reis je naar het vijftiende-eeuwse Florence, waar de jonge Leonardo da Vinci wordt opgeleid in het atelier van Verrocchio. Je trekt samen met Da Vinci naar Milaan, waar hij voor de Sforza’s aan de slag gaat.

Of het nu gaat om wapens, bruggen, fietsen of parachutes, Da Vinci heeft erover nagedacht, aantekeningen en schetsen gemaakt en geprobeerd unieke, revolutionaire ontwerpen tot leven te wekken.

Voor deze expositie kreeg het museum een aantal fresco’s in bruikleen van de Pinacoteca di Brera in Milaan. Ook het Museo di Storia Naturale dell’Università di Pavia heeft een aantal werken ter beschikking gesteld voor deze unieke expositie.

Dankzij de hulp van de scenografische architect François Confino en Studio LLTT is een aantal van Da Vinci’s gedachten, ideeën en werken tot leven gewekt. Je wandelt als het ware zijn wereld in, met dank aan enorme projecties en andere multimediale snufjes die Da Vinci nooit had kunnen voorzien. Daardoor is deze permanente expositie ook met kinderen een ideaal uitje.

foto’s: Lorenza Daverio | Le Nuove Gallerie Leonardo da Vinci

Praktische informatie
Ook een kijkje nemen in Leonardo’s wereld? Je vindt Le Nuove Gallerie Leonardo da Vinci in het Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci, aan de Via San Vittore 21 in Milaan.

Het museum is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 9.30 tot 18.30 uur (de kassa sluit een half uur eerder). Een ticket voor het museum (waar de permanente Da Vinci-expositie deel van uit maakt) kost € 10,- en kun je bestellen via deze link.

Wil je nog meer plekken in Milaan bezoeken waar sporen van Da Vinci te vinden zijn? In dit artikel ontdek je het Milaan van Leonardo da Vinci!

Via onderstaande video krijg je alvast een voorproefje van Le Nuove Gallerie Leonardo da Vinci:

Bekijk een video over de totstandkoming van de tentoonstelling:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *