Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Derby in Milaan: AC Milan – Internazionale

voetbal-wedsrtijd-Milaan

Als liefhebbers van Italiaans voetbal en in het bijzonder van AC Milan had Ciao tutti-lezer Henri het er vaak met zijn vrienden over: wat zouden we graag bij de stadsderby in Milaan zijn. Na lange tijd met dit idee rond te hebben gelopen, werd het dan eindelijk concreet. Dit jaar hebben ze de stadsderby tussen AC Milan en Internazionale bijgewoond. Voor Ciao tutti doen ze verslag:

‘We wilden per se deze wedstrijd bijwonen omdat het een van de meest beladen derby’s is die er bestaat in het hedendaagse voetbal. Na het vergelijken van de nodige bedrijven die voetbalreizen organiseren hebben we geboekt bij VoetbalTravel.

Daarna was het tijd voor wekenlang voorpret, met video’s en foto’s van voetbalprestaties van onder anderen Nigel de Jong en El Shaarawy. Het begon steeds meer te kriebelen en eindelijk brak dan het weekend aan waarop we richting Milaan vlogen om te genieten van de stad en de derby.

Ons lange weekend naar Milaan begon op Schiphol, waar we met Easyjet naar Milaan vlogen. De vlucht verliep perfect volgens planning. Omdat we in de ochtend vertrokken, kwamen we aan het begin van de middag aan op luchthaven Malpensa in Milaan. Vanaf het vliegveld namen we de trein naar het Stazione Centrale.

Ons hotel was hier lekker dichtbij. Bij het inchecken lagen onze voetbalkaartjes al klaar, precies zoals ons was verteld. We voelden ons net vier kleine jongetjes in een snoepwinkel, zo leuk om er nu eindelijk te zijn!

Na het inchecken zijn we direct de stad gaan verkennen. We bewonderden natuurlijk de indrukwekkende Duomo en slenterden door de chique winkelgalerij ernaast. Als groot pizzaliefhebbers hebben we ’s avonds ergens in een zijstraatje een goddelijke pizza besteld – en een biertje om te proosten op onze jongensdroom die uitkomt.

Duomo-Milaan

Nadat we ons hadden opgefrist in het hotel, zijn we een loungebar in gegaan en daarna zijn we op advies van een paar Milanese jongens in club Hollywood beland. We hebben werkelijk een fantastische avond gehad in deze grote en populaire club. Zorg wel voor voldoende zakgeld, want dit is een prijzige club. Van de barman begrepen we dat hier ook regelmatig bekende mensen aanwezig zijn. Die hebben wij niet gespot, maar dat maakt het extra leuk om er een keer geweest te zijn.

De volgende dag hebben we na een prima ontbijt de Milano City Tour gedaan. Per bus zagen we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, met onder meer de Arco della Pace en de Basilica Sant’Ambrogio.

Arco-della-Pace-Milaan

Nadat we aan het einde van de middag terug waren in ons hotel hebben we op zijn Italiaans even tijd gemaakt voor een siësta en zijn daarna uit eten geweest. Eerlijk is eerlijk, het eten in Milaan is echt geweldig! Dit keer genoten we van de meest verrukkelijke risotto ooit.

De volgende dag, zondag, was dan eindelijk de dag waar ze zo naar hadden uitgekeken: de dag van de wedstrijd AC Milan – Internationale. We konden niet wachten om in voetbalsferen te komen en hebben dan ook eerst nog een stadiontour gedaan. Het is echt fantastisch om even te kunnen rondkijken in de skyboxen en de kleedkamers en om aan het veld van het imponerende San Siro te staan. Wij zijn alle vier liefhebbers van voetbal in hart en nieren, maar we weten zeker dat een stadiontour in San Siro ook voor niet voetballiefhebbers een geweldige ervaring is.

San-Siro-voetbal-stadion-Milaan (1) San-Siro-voetbal-stadion-Milaan (1a) San-Siro-voetbal-stadion-Milaan (2)

Daarna hadden we alle tijd om buiten het stadion de geweldige sfeer en de spanning van deze beladen derby maximaal te ervaren. Het is geweldig om te zien hoe deze derby leeft en hoeveel bezoekers er op af komen.

Een uur voor de aftrap zaten we al in het stadion. Hierdoor konden we maximaal genieten en aanschouwen hoe het stadion langzaam vol begon te stromen. De sfeer vooraf was geweldig. Je kunt aan alles merken dat hier enorm veel op het spel staat. Naast de drie punten komt er veel meer kijken bij deze derby: trots, eer en diep gewortelde wil om van de ander te winnen.

AC-MilanInter-Milan

Om 20.45 uur was het dan zover: de aftrap werd genomen in een vrijwel uitverkocht San Siro. Nigel de Jong speelde helaas niet vanwege een hamstringblessure. Gelukkig speelde onze andere favoriet El Sharaawy wel. Vrijwel meteen na de aftrap was er al een moment waarop de scheidsrechter een strafschop aan Inter had uit kunnen delen.

Het eerste doelpunt viel rond de twintigste minuut. El Sharaawy gaf een geweldige voorzet aan Menez die de bal met de binnenkant van zijn voet in de verre hoek plaatste. Het stadion ontplofte werkelijk bij deze goal, geweldig!

voetbal-Milaan-San-Siro

Je kon merken dat de adrenaline toenam bij Internazionale. Vanaf het moment van de goal van AC Milan werd er harder gespeeld en er werden dan ook een aantal gele kaarten uitgedeeld. We gingen de rust in met een terechte 1-0 voorsprong voor AC Milano. Na rust was het vooral Internazionale dat balbezit had en AC Milan dar de voorsprong probeerde te verdedigen. Maar ondanks het balbezit werd Inter vrijwel niet gevaarlijk.

Net toen we dachten dat het duel wel eens in een 1-0 zou kunnen eindigen, scoorde Inter de gelijkmaker. Deze goal kwam werkelijk uit het niets. Zapata tastte volledig mis en dit gaf Obi de kans om uit te halen vanaf de zestien meter. De bal belandde in de rechter onderhoek van het goal van AC Milan.

Na de nodige wissels aan beide kanten gaven beide teams alles om een overwinning uit het vuur te slepen. Rond de vijfenzeventigste minuut werd El Sharaawy alleen voor de keeper gezet, maar  zijn schot belandde op de lat. Dit had de beslissing van het duel kunnen betekenen. Even later was Icardi van Inter degene die het houtwerk raakte.

Er werd echter niet meer gescoord en het duel eindigde in 1-1. Na de wedstrijd hebben we nog een paar drankjes gedaan in een nabijgelegen café, waar we met een aantal supporters van AC Milan in gesprek raakten. Toen ze hoorden dat we uit Nederland kwamen, ging het onderwerp alleen nog maar over Nigel de Jong. Hij wordt daar echt op handen gedragen!

Na een geweldig weekend hebben we op maandagochtend afscheid moeten nemen van deze mooie stad. Het was echt geweldig – en we gaan dan ook zeker nog een keer terug om een wedstrijd van AC Milan of Internazionale te kijken. Of misschien wel de volgende derby!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *