Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

SanremoInn – slapen in hartje Sanremo

Annerike genoot in Sanremo, aan de Italiaanse Bloemenrivièra, van een taalcursus Italiaans. Een week lang dook ze elke ochtend om negen uur de schoolbanken in. Een bed & breakfast op slechts vijf minuten lopen van de school is dan wel zo fijn, zeker als het zo’n mooi verblijf is als SanremoInn.

Annerike: ‘B&B SanremoInn ligt midden in de chique Via Matteotti, waar je ook het beroemde Ariston vindt. De accommodatie is gevestigd in een historisch, negentiende-eeuws palazzo. De ideale plek om Sanremo te ontdekken.

Bij aankomst word ik al opgewacht door de van oorsprong Duitse Cettina, die samen met haar Italiaanse man Mauro de B&B runt. Cettina zegt dat ze een verrassing voor me heeft: ze heeft voor mij de blauwe kamer, Mare (Zee), gereserveerd. Heerlijk rustig aan de achterkant van het gebouw, zodat ik ’s ochtends goed uitgerust aan mijn taallessen bij Omnilingua kan beginnen.

Maar dat is nog niet alles. De echte verrassing is het eigen terras dat bij deze kamer hoort, waar je de hele dag kunt genieten van de zon en het ook ’s avonds heerlijk toeven is met een glas wijn, als de zon langzaam achter de daken zakt. Op het terras staan brocante tuinstoeltjes en een tafeltje. Ik zie mezelf hier al huiswerk maken en daarna in alle rust de dag afsluiten!

SanremoInn heeft zes kamers, allemaal met een eigen badkamer. Alle kamers ogen spiksplinternieuw en zijn stuk voor stuk stijlvol ingericht, met steeds een ander thema: Gold, Color, Mare, Silver, Bambu en Urban. De Gold- en Color-kamers liggen aan de voorzijde van het gebouw, aan de Via Matteotti. Kamer Gold heeft een Frans balkon, van waar je de hele Via Matteotti kunt overzien.

Mare is de enige kamer die aan de achterkant van het gebouw ligt en een eigen terras heeft. Naast dit terras is er ook nog een gemeenschappelijk terras voor de gasten van SanremoInn.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi en een kluisje. Ook is er op elke kamer een goed gevulde minibar met flesjes water en blikjes frisdrank, die elke dag opnieuw wordt gevuld. Ook vind je elke dag taralli, snoepjes en cake op je kamer.

In de badkamer staat een mandje klaar met badartikelen en slippers. Ik kan me nu al verheugen op een heerlijke regendouche, waarmee je elke ochtend verzekerd bent van een frisse start van de dag.

Ontbijten kan niet in Sanremo Inn zelf, maar je krijgt voor alle dagen dat je er verblijft een voucher voor Bar Melody, iets verderop in de Via Matteotti. Hier kun je je dag beginnen met een schuimige cappuccino of espresso en een stukje foccaccia, een brioche met honing of chocola, teveel om op te noemen.

Bar Melody heeft een fijn terras, waar het niet alleen ’s ochtends met een kopje koffie maar ook ’s avonds rond aperitivo-tijd goed toeven is, zo midden in de hoofdstraat.

Als je een cappuccino da portare via bestelt kun je die natuurlijk ook meenemen naar het terras bij SanremoInn en daar genieten van een lekker ontbijt!

SanremoInn heeft geen permanente receptie. ‘s Ochtends is Cettina meestal aanwezig en als er iets is, hoef je maar te bellen of een appje te sturen en zij of Mauro staat voor je klaar.

Aan alles is te zien dat Cettina en Mauro keihard hebben gewerkt om een schitterende accommodatie neer te zetten. Als ik Cettina vraag of ze binnenhuisarchitect of interieurstiliste is, schudt ze van nee. Maar ze is zichtbaar trots – en terecht!’

Ook logeren bij SanremoInn? Je vindt deze bed & breakfast aan de Via Matteotti 144 in Sanremo. Een kamer reserveren kan via deze link bij Booking.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *