Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Passeggiata dei Baci – een romantische wandeling van Paraggi naar Portofino

Nu de Via dell’Amore tussen de Cinque Terre-dorpjes Manarola en Riomaggiore nog altijd gesloten is (het pad gaat weer open in 2024), nemen we jullie mee voor een andere romantische wandeling langs de Ligurische kust: de Passeggiata dei Baci.

Deze ‘wandeling van de kussen’ loopt van Paraggi naar Portofino, met adembenemende uitzichten over zee en een kleurrijke finale in een van de bekendste havenplaatsjes van heel Italië.

De route start aan de overkant van Le Carillon. Het begin wordt gemarkeerd door een groot bord met daarop een hart dat bestaat uit een bijna kussend paar, waarna je door een eikenbos wandelt dat hier en daar doorkijkjes biedt op de Baai van Paraggi. Je fotocamera zal hier overuren maken!

Als je bijna bij Portofino bent (wij deden er ongeveer een uur over), zie je de eerste jachten in het water dobberen. Nog een laatste kus met uitzicht op zee en je dompelt je onder in de mondaine sfeer van Portofino, met het piazzetta, dorpspleintje, aan zee.

Nog niet uitgewandeld? Loop dan nog even door naar de vuurtoren van Portofino. Je komt langs de in het oog springende okergele San Giorgio (waar de overblijfselen van Sint Joris (de Joris die de draak versloeg) bewaard worden. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de baai van Portofino.

De Passeggiata dei Baci is geschikt voor alle wandelaars (ook voor kinderen); de route tussen Paraggi en Portofino is in ongeveer een uur goed te lopen.

Wil je een langere wandeling langs de kust maken, dan kun je ook vanuit Rapallo vertrekken in plaats van uit Paraggi. De route is dan ruim acht kilometer lang; je doet er dan ongeveer twee tot drie uur over.

Nog meer wandelingen in de omgeving van Portofino

*wandelen in het Parco Portofino
*van Camogli naar San Fruttuoso (zie hier de details van de wandeling)
*Il Sentiero dei Santuari – hoog boven de Cinque Terre
*wandel van Riomaggiore naar Portovenere
*wandelen op het eiland Palmaria

met dank aan Linda Draak voor een aantal foto’s

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *