Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kijk omhoog, voor een bijzondere blik op Genua!

Gastblogger Jana doet elke maand live verslag vanuit Genua, waar ze samen met haar man woont. Vandaag trakteert ze ons op een bijzondere blik op haar stad.

Genua (2)

Jana: ‘Ik loop nu bijna acht maanden dagelijks door Genua. Elke dag loop ik via een vaste route naar de stad. Ik wandel langs het net gerestaureerde Stazione Piazza Principe, langs het Palazzo Reale, omhoog via de Via Caroili, waarna ik in de Via Garibaldi de gigantische palazzi zie en dan via de Via XXV Aprile naar het mooie Piazza de Ferrari wandel. Je zou denken dat je op een gegeven moment wel alles hebt gezien. Maar elke dag weer zie ik een nieuw detail in een gebouw, of beelden of tuinen die ik nog niet eerder heb gezien.

De gebouwen in Genua zijn hoog, de straatjes smal en donker. Wanneer je door het doolhof van straatjes, die vicoli of caruggi worden genoemd, loopt, kijk je vanzelfsprekend vooruit. Je bent geneigd om te letten op de mensen om je heen en de winkeltjes die je passeert te bekijken. Maar het is goed om eens omhoog te kijken – en niet alleen in Genua, maar overal waar je loopt. Er is zoveel te zien!

Genua (5) Genua (7) Genua (13)

In Nederland vond ik het heerlijk om bij mensen naar binnen te kijken, om te zien hoe een huis er van binnen uit ziet en hoe mensen leven. De ramen in Nederland zijn daar ook uitermate geschikt voor. In Genua en elders in Italië helaas niet. Hier zijn alle luiken dicht en is het binnen donker. Maar zo af en toe staat er een luik of een raam open en kun je naar binnen spieken. Wat je aantreft, zijn prachtige plafondschilderingen, imposante trappen en grote kroonluchters. De plafonds in veel gebouwen hebben prachtige schilderingen.

Ik ben voor jullie door Genua gaan lopen om een fractie te fotograferen van deze mooie kijkjes omhoog. Voor de echte ‘omhoogkijkbelevenis’ zul je echt zelf een keer naar Genua moeten komen, iets waartoe deze foto’s hopelijk inspireren! Durf te kijken!’

Genua (1) Genua (3) Genua (6) Genua (6b) Genua (8) Genua (9) Genua (10) Genua (11) Genua (12)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *