Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Alassio – een kleurrijk muurtje & kusjes van chocola

alassio-ligurie-1 alassio-ligurie-3

Net als Sanremo en Tellaro is ook Alassio een kleurrijk kustplaatsje. Vooral de Via XX Settembre is een gezellige mix van winkels en restaurantjes, al doet de bijnaam van deze straat, budello, vermoeden dat het er bepaald niet goed toeven is.

Budello betekent namelijk ‘darm’ – nu niet helemaal een fijne plek om te verblijven… Niets is minder waar, al moet je hier ’s zomers wel rekening houden met enige drukte. De ‘darm’ raakt dan nog wel eens verstopt door de enorme toevoer van dagjesmensen.

alassio-ligurie-5

Het muurtje van Alassio
Parallel aan de budello loopt de Corso Dante, met misschien wel het kleurrijkste stukje van heel Alassio: il muretto, oftewel het muurtje. Dit muurtje was ooit slechts de grens van het stadspark, maar sinds Mario Berrini in 1951 begon met het aanbrengen van versiering op het muurtje, is er geen houden meer aan. Nadat hij de eerste kleurrijke tegel ophing, gesigneerd door niemand minder dan Ernest Hemingway, die Berrini’s Caffè Roma had bezocht, volgde het ene na het andere aandenken.

alassio-ligurie-6 alassio-ligurie-6a

Een kusje uit Alassio
Wandel na een fotosessie bij het muurtje zeker even naar Caffè Balzola, voor een kusje uit Alassio. Niet voor een kus van de barman of van de banketbakker, wees gerust. De baci van Alassio zijn chocoladekoekjes met chocolademousse (of slagroom). Om te zoenen zo lekker!

alassio-ligurie-2 alassio-ligurie-7

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *