Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een middag varen op het Gardameer

boot-huren-Gardameer (1)

Wat is er heerlijker tijdens het schrijven over het Gardameer zo af en toe je bureau met laptop verruilen voor een boot met uitzicht? Helemaal niets!

Daarom genoten Saskia en An na een lange ochtend schrijven van een verfrissend boottochtje over het meer. Saskia: ‘Onze haren wapperend in de wind, de zon op onze blote armen en om ons heen het eindeloze blauw van het Gardameer – de inspiratie voor nog meer verhalen kwam hier vanzelf. Wat is het toch fijn om af en toe je hoofd letterlijk leeg te laten waaien, zeker in zo’n schitterende omgeving als hier!’

boot-huren-Gardameer (7) boot-huren-Gardameer (9) boot-huren-Gardameer (10)

We gingen aan boord in Desenzano del Garda. Onze kapitein bracht ons eerst naar de Rocca di Manerba.

boot-huren-Gardameer (11) boot-huren-Gardameer (12) boot-huren-Gardameer (14)boot-huren-Gardameer (4) boot-huren-Gardameer (5)

Hier zien we in de verte de contouren van het Isola del Garda al liggen, het grootste eiland van het Gardameer. Tegenwoordig is Isola del Garda het privébezit van de familie Borghese-Cavazza. Gelukkig biedt de familie de mogelijkheid om dit prachtige plekje te bezoeken. Tijdens een rondleiding bewonder je niet alleen Villa Borghese, een weelderig paleis in Venetiaans-neogotische stijl uit het begin van de twintigste eeuw.

boot-huren-Gardameer (3) boot-huren-Gardameer (6a)

Ook mag je de bij de villa horende tuinen bezoeken, met laurierstruiken, cipressen, acaciabomen en een groot aantal plantensoorten. Pioenen, lelies en tulpen vormen er een kleurrijke regenboog. Aan het einde van je bezoek aan het eiland kun je genieten van een glaasje wijn en een hapje op het terras, met uitzicht op het meer.

Vanaf Rocca di Manerba bracht de boot ons naar Moniga del Garda, langs een prachtige kustlijn. Je blijft foto’s maken. Wij stapten in Moniga weer van boord, maar uiteraard kun je zelf een veel uitgebreidere route maken.

Saskia-An-Gardameerboot-huren-Gardameer (17)boot-huren-Gardameer (15)

Je kunt een boot huren bij South Garda Boats Rental in Desenzano del Garda. Dat kan zowel mét als zonder kapitein/gids. De boten zijn uitgerust met gps, dus je kunt ook zelf aan het roer staan (dat kan bij sommige boten zelfs zonder vaarbewijs).

Er zijn verschillende soorten boten beschikbaar, waarmee je het hele zuidelijke gedeelte van het Gardameer kunt doorkruisen. Ook bijzondere tochtjes zijn mogelijk, bijvoorbeeld een vaartocht met aperitivo of met diner bij kaarslicht.

Inspiratie voor de route? In een uurtje kun je vanuit Desenzano del Garda bijvoorbeeld naar Sirmione en Rocca di Manerba. Als je iets langer de tijd hebt, kun je ook naar het Isola del Garda, naar Lazise en/of Bardolino. Heb je de tijd om een heerlijk dagje te varen, dan liggen ook Torri del Benaco, Punta San Vigilio en Garda binnen handbereik. Maar uiteraard helpen ze je ter plekke ook graag op weg.

boot-huren-Gardameer (2)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *