Home » Reizen door Italië » Crumpled City Maps
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Crumpled City Maps

Om nog even bij het thema stadsplattegronden te blijven, vandaag een tip voor iedereen die (in tegenstelling tot ondergetekende) wel graag met een kaart in de hand een stad verkent. Sinds kort zijn er namelijk de zogenaamde Crumpled City Maps, verfrommelde stadsplattegronden dus. ‘Verfrommeld?’ denk je nu misschien. ‘Wat heb ik daar nu aan?’

Toch zijn deze Crumpled City Maps verreweg de handigste stadsplattegronden. Want geeft toe: hoe vaak is het je niet overkomen dat je een plattegrond onmogelijk weer netjes opgevouwen kreeg? Hoe vaak heb je je niet geërgerd aan die voorgevouwde plattegronden, die nooit meer in hun oorspronkelijke positie terug lijken willen te gaan?

Met de Crumpled City Maps is dit voorgoed verleden tijd. Deze stadsplattegronden zijn namelijk gemaakt van zacht, licht en scheurvast materiaal. Je kunt de plattegrond dus gewoon in je tas of broekzak proppen en binnen no time uit- of opvouwen. De plattegronden zijn bovendien waterproof, dus ook in een regenbuitje (als het vinden van de juiste weg wellicht nog wel belangrijker is dan anders) vind je je weg door de stad. Zoals gezegd scheurt het materiaal niet, en er ontstaat ook geen slijtage op de vouwranden, waar de straatnamen op een gewone kaart al snel niet meer te zien zijn.

Het kan natuurlijk niet anders dan dat dit design van een Italiaan is. Het is een idee van de Milanese ontwerper Emanuele Pizzolorusso, die de kaarten ontwikkelde. Hij heeft ze samen met het bedrijf Palomar, dat in Florence is gevestigd, in de markt gezet. Er is natuurlijk een kaart van Florence, maar ook van Rome, Milaan en Venetië (en van een heleboel niet-Italiaanse steden, waaronder Amsterdam, Londen en Parijs).

Naast de belangrijkste bezienswaardigheden is er op elke Crumpled City Map een bijzondere lijst van 10 zogenaamde SoulSights opgenomen. Dat zijn plaatsen die je verrassen, die je verliefd laten worden op de plek en de stad. Bezoek deze SoulSights en je voelt je een kunstenaar, een dichter, een fotograaf, een dromer…

De Crumpled City Maps kosten circa twaalf euro per stuk en zijn onder andere verkrijgbaar via bol.com. Voor Italië kun je kiezen uit plattegronden voor Rome, Florence, Milaan en Venetië.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Ja die ken ik, heb zelf Milaan, ze zijn heel licht en handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *