Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Paardrijden op de Vesuvius

Het beklimmen van de Vesuvius staat hoog op het wensenlijstje bij de meeste mensen die Napels bezoeken. Maar wist je dat de vulkaan ook uitstekend terrein is voor paardrijtochten? Iris en Joël van Ontdek Napels nemen je mee!

Iris: ‘Dennen, elzen, esdoorns en druivenplanten. Overal om ons heen zien we groen als we over de paden op de helling van de Vesuvius hobbelen met onze paarden.

De Vesuvius is een enorm groene vulkaan, omdat sinds de laatste uitbarsting in 1944 enorm geïnvesteerd is in herbebossing. Vanuit de stad valt het ons nooit zo erg op. We blijven ons er daarom elke keer weer over verbazen als we de vulkaan bezoeken.

Een uur geleden werden we door onze gids Giuseppe opgepikt bij het treinstation van Pompeï. In Napels kwam de regen met bakken uit de hemel en vanuit de trein zagen we zelfs hagel. Giuseppe verzekerde ons aan de telefoon echter dat het weer in Pompeï prima zou zijn. En dat blijkt te kloppen.

We springen in zijn kleine Fiat en rijden richting de paardenranch van zijn familie. Daar maken we kennis met de grote verzameling paarden die de familie verzorgt en traint. En ook nog even met de andere dieren die ze er houden: een konijn, drie honden en twee slangen.

Nu vertelt hij ons de mooiste verhalen over de omgeving, terwijl we genieten van het uitzicht op de Amalfikust en het eiland Capri. De zon is inmiddels ook doorgebroken en onze paarden Beba en Vintage lopen rustig over de paden aan de voet van de Vesuvius.’

Joël: ‘Iris heeft al vaker paard gereden, maar voor mij zijn het de eerste minuten als ruiter. Giuseppe heeft me net een stoomcursus paardrijden gegeven. Ook nu klopt wat hij zegt weer als een bus.

Als beginner kun je prima paardrijden hier. De oude wijnranken, verlaten schuurtjes en de stilte in de omgeving geven ons even het gevoel dat we op vakantie zijn. Na ruim een uur zit de tocht er op en zijn we terug op de ranch, waar we neerploffen op het terras in de zon.

Onder het genot van heerlijke lokale wijn en een borrelplank genieten we nog even van de rust en van de heerlijke paardrijtocht, voordat we weer terugkeren naar de drukte in Napels.’

Iris & Joël wonen in Napels en organiseren met Ontdek Napels activiteiten voor Nederlandse en Belgische toeristen. Wil je ook paardrijden in de omgeving van de Vesuvius? Hier lees je alle details over deze unieke ervaring.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *