Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De oude mannetjes van Acciarioli en de prins van Palazzo Belmonte

Naast de overweldigende pracht en praal komt Nadine tijdens de blogtour #SalernoC2C even op adem in het pittoreske Acciaroli, een fotogeniek kustplaatsje in de Cilento.

Nadine: ‘Acciaroli is een klein maar authentiek vissersdorp met slechts zeshonderd inwoners. Als we door de straatjes wandelen, merken we al snel dat iedereen elkaar hier kent.

Er is een kleine jachthaven en er is – natuurlijk – een kerk, maar verder zie je vooral stenen huizen met balkons die vol hangen met kleurrijke bloemen. Het lijkt alsof het leven hier stilstaat. Hier weten ze niet wat haasten is.

Heerlijk, de rust die dit plaatsje uitstraalt. Hier zou ik wel even willen blijven om te schrijven. In de voetsporen van onder anderen Hemingway, die hier rond 1953 enige tijd verbleven zou hebben om te werken aan zijn boek The old man and the sea.

Een van de dorpsgenoten adviseert ons om een keer een paar dagen in het voorjaar of het najaar te komen. Niet alleen is dan de temperatuur het meest aangenaam, dan hebben we ook de tijd om lekker rond te slenteren en het dorpsleven aan ons voorbij te zien trekken vanaf de houten stoeltjes die staan opgesteld voor de plaatselijke bar.

Nu moeten we namelijk al snel weer verder richting het zuiden. Onze volgende stop is Santa Maria di Castellabate.

Santa-Maria-di-Castellabata-Palazzo-Belmonte (1)

Hier bevindt zich de prachtige historische residentie van de Prins van Belmonte. In dit Palazzo Belmonte mogen wij overnachten. Che sogno!

Dit bijzondere palazzo, dat dateert uit 1700, is perfect voor een romantisch weekend voor twee, voor een huwelijksreis of voor een ontspannen vakantie. Eenmaal binnen de paleismuren waan je je in een aangenaam paradijs, ver weg van alle drukte.

Santa-Maria-di-Castellabata-Palazzo-Belmonte (2) Santa-Maria-di-Castellabata-Palazzo-Belmonte (4)

De prins, il principe Angelo Granito Pignatelli di Belmonte, woont zelf nog altijd in een van de vleugels van het paleis. Hij heet ons hartelijk welkom in zijn paradijsje. Met uitzicht op zee nippen we van onze welkomsttoost, terwijl de prins ons uitnodigt de tuin rondom het palazzo te verkennen.

Santa-Maria-di-Castellabata-Palazzo-Belmonte (6)Santa-Maria-di-Castellabata-Palazzo-Belmonte (3) Santa-Maria-di-Castellabata-Palazzo-Belmonte (5)

Met name door deze prachtige tuin (van maar liefst vijf hectare) en het rustig gelegen zwembad, omgeven door kleurrijke bougainville, lijkt het hectische leven van alledag heel ver weg. Zeker als ik de ‘geheime poort’ ontdek, die naar het privéstrandje van het Palazzo Belmonte leidt. Mag ik hier een weekje blijven?’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *