Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Conosci Procida – een muzikaal eerbetoon aan het eiland

Het eiland Procida is in 2022 Culturele Hoofdstad van Italië, zoals we in deze blog al met jullie deelden. Ondanks dit grote nieuws is het kleine eiland buiten Italië nog maar nauwelijks bekend.

Muzikanten Marco Gambardella en Giacomo di Benedetto willen daar graag verandering in brengen. Samen met een aantal anderen werken ze aan een lied dat de schoonheid van het eiland laat weerklinken en aan een bijpassende videoclip.

Dankzij een van onze lezers maakten we kennis met Giacomo, die tijdens een van de telefoongesprekken vertelt waarom Procida zo’n bijzonder plekje in zijn hart heeft. ‘Procida è una perla che brilla per la sua bellezza sia naturale che per la storia e la cultura che racchiude. Il suo paesaggio e il suo mare sono semplicemente unici e l’ atmosfera che si vive sull’isola fa stare bene dal primo momento in cui uno scende dall’aliscafo.’

Procida is een parel die schittert vanwege de schoonheid van de natuur én vanwege de geschiedenis en cultuur die het eiland omvat. Het landschap en de zee zijn simpelweg uniek. De sfeer op het eiland zorgt er meteen voor dat je je goed voelt, vanaf het moment dat je voet aan wal zet.

Het lied dat Giacomo samen met Marco maakt vat die eigenheid van Procida samen in vier minuten. Op de klanken van de muziek ervaar je de sfeer van het eiland, de schoonheid, de gastvrijheid van de eilandbewoners, de kleuren die dit pareltje voor de kust van Napels kenmerken.

Het lied zal ook de hoofdrol spelen in de video die in juni zal worden opgenomen op het eiland. De regie is in handen van Leonardo Bilardi, die een cast heeft samengesteld met acteurs vanuit heel Campanië, onder wie Maurizio Casagrande.

Ook Gerardo Ferrara, die tijdens de opnames van de film Il Postino de plaatsvervanger was voor Massimo Troisi, zal op de set aanwezig zijn. Procida zonder Il Postino is immers als een lied zonder ritme.

Zij laten je straks zien waarom Procida absoluut niet mag ontbreken op je wensenlijstje. Wie reisplannen maakt voor deze zomer of voor volgend jaar, mag dit eiland niet overslaan.

Giacomo: ‘In queste settimane sono sempre più le persone che si avvicinano al progetto. Gli autori sono felici di queste dimostrazioni di calore e ospitalità.’

Voor het kunnen realiseren van het lied en de video, zamelen Giacomo en Marco geld in. Giacomo vertelt dat er steeds meer mensen zijn die bij het project aanhaken, uit nieuwsgierigheid, uit liefde voor het eiland, omdat ze willen helpen of omdat ze willen sponsoren. Wij hebben ook een steentje bijgedragen, om dankzij het lied en de video alvast op afstand mee te kunnen genieten van Procida voor we weer op het eiland zelf rond kunnen dwalen.

Eind mei, begin juni hopen Giacomo en Marco met de hele crew op Procida te zijn voor de opnames. We houden jullie uiteraard op de hoogte van het lied en van de video, maar als je in de tussentijd wil mee kijken, kun je Conosci Procida ook volgen via Facebook en/of via Instagram.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *