Home » Nieuws uit Italië » Ferrari, Maserati en andere Italiaanse snelheidsduivels

Ferrari, Maserati en andere Italiaanse snelheidsduivels

Italianen staan bekend om hun voorliefde voor lekker eten, maar Italiaanse harten gaan ook sneller kloppen van mooie auto’s en motoren. Het is dan ook niet vreemd dat Italië een aantal van de beste merken in de geschiedenis heeft voortgebracht. De auto’s en motoren onderscheiden zich over het algemeen doordat ze zeer sportief ogen. De prachtige ontwerpen staan nog altijd goed aangeschreven bij de liefhebbers. De luxe uitvoeringen passen perfect bij iedereen met een beetje extra geld en de wil om dat te tonen.

Foto - (c) Autoscout24 (9)

De bekende merken
Geen enkel merk is zo bekend als Ferrari. Het in 1949 opgerichte bedrijf maakt nog steeds naam met kleurrijke ontwerpen en snelle Formule 1-bolides. De ontwerpen zijn ongelooflijk elegant en lijken zo te zijn weggereden van een catwalk voor auto’s. Maar ook Lamborghini en Maserati voorzien de Italiaanse auto-industrie van kleur. De talloze prachtige ontwerpen gingen vanaf de jaren zestig wedijveren met de mooie Ferrari’s.

Dat is vooral goed te zien als je de beroemde merken naast elkaar ziet – wat in het geval van Ferrari en Maserati tot en met 3 mei 2013 nog kan in het Ferrari Museum in Modena. Hier zijn tijdens de tentoonstelling Le Grandi Sfide Ferrari-Maserati namelijk 19 bijzondere modellen van beide merken te bewonderen, van de Ferrari 400 SuperAmerica tot de Maserati 250F.

Ferrari Maserati

Het misschien wel meest succesvolle automerk komt nog noordelijker uit Italië, uit Turijn om precies te zijn. In deze industriële successtad werd in 1899 Fiat opgericht. Met een omzet van meer dan vijftig miljard en aandelen in veel andere autobedrijven is Fiat anno 2013 nog altijd een grote speler op de wereldmarkt – al is het dan niet meer, zoals in het begin, honderd procent Italiaans.

Foto - (c) Autoscout24 (3)

Vergeet echter ook de motoren niet: het motorfietsmerk Ducati maakt al jaren de snelste en mooiste motoren. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf met behulp van de Italiaanse overheid opgericht om in de werkgelegenheid te voorzien. Daar slaagde het bedrijf uitstekend in. De laatste jaren ging het echter een stuk minder. Na interne strubbelingen en veel geruchten over een op handen zijnde overname was het in 2012 eindelijk zover: de overname door Audi was een feit. De trotse Italianen moesten wennen aan deze omwenteling, maar het bedrijf kan gelukkig weer op volle snelheid vooruit.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *