Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Amsterdam kleurde even rood-wit-groen

Ciao tutti! Afgelopen donderdag, tijdens de boekpresentatie van Ciao tutti – ontdekkingsblog door Italië, kleurde Amsterdam even rood-wit-groen. Wat was het een feest en wat heb ik genoten van alles! Iedereen die aanwezig was of van op een afstand heeft bijgedragen aan de feestvreugde, wil ik dan ook hartelijk bedanken. Grazie mille voor alle enthousiaste woorden, lieve kaartjes, vrolijke bloemen, flessen wijn en andere inspirerende cadeaus!

Hieronder een fotoverslag van dit feestelijke gebeuren; via deze link vind je een digitale weergave van mijn speech tijdens de presentatie, met een terugblik op het ontstaan van Ciao tutti.

De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam wordt even Italiaans grondgebied.Eugenie (links) en Jeannette zorgen voor de culinaire voorbereiding,
terwijl ik het eerste bloemetje in ontvangst neem (van mijn beide broers).
Ondertussen stapelt Monique van De Nieuwe Boekhandel Ciao tutti‘s op de toonbank:Broer Paul is vandaag de eerste koper (een goed begin, met maar liefst vier exemplaren!):Dat betekent voor mij alvast aan de slag: de eerste exemplaren van vandaag signeren:Dan volgt het eerste officiële moment: op de foto met (v.l.n.r.) David van Iersel (uitgever De Boekenmakers), Marcel Molenbeek (De Smaak van Italië) en Esther Sikkink De Smaak van Italië):Ondertussen stroomt het vol met mensen, en met cadeaus!Even demonstreren dat ik door de zenuwen echt niet kan signeren;
pas als mijn speech achter de rug is kan ik weer zonder trillen iets moois schrijven…
Het sterrenteam van Studio Denk, de vormgevers van Ciao tutti,
met van links naar rechts Niek, Roy en Bart:
Daar gaan we dan! Monique van De Nieuwe Boekhandel neemt
als eerste de microfoon en heet iedereen welkom.
Dan volgt David van Iersel, met een speech en een schitterend cadeau:En dan mag ik eindelijk zelf de microfoon pakken en vertellen:Het Italiaans versierde exemplaar is voor Rosita Steenbeek,
wier columns en verhalen nog altijd een heerlijke inspiratiebron zijn:
Na dit officiële moment is het tijd voor prosecco, hapjes en het verwelkomen van gasten,
die uit alle windstreken zijn gekomen:

Let vooral ook op de Ciao tutti-vlaggetjes, die gemaakt zijn door Ton, een van mijn grootste fans:Dan is het tijd voor het echte werk: in de rij staan voor een gesigneerd exemplaar…Ik was echter niet de enige die mijn boek mocht signeren; vriendin Anne ging rond met een origineel gastenboek. Zo zaten Hellen en ik in alle drukte geconcentreerd synchroon te signeren…Een met inmiddels weer vaste hand geschreven boodschap
voor collega’s Diana en Willemijn:
En voor Ciao tutti-fan Mark Betrand ed i suoi amici:Stiekem al even lezen wat ik geschreven heb 😉Ook Rosita’s exemplaar wordt van een boodschap voorzien:Maar Rosita mag zelf ook signeren; haar nieuwe boek is een dag eerder verschenen:Eindelijk aan de beurt! Voor Juliette, Renée en Eviek signeer ik maar liefst vier exemplaren!Na het signeren van zo’n honderd boeken wacht ‘the wall of fame’:

Nu is een deel van Ciao tutti dus niet alleen vereeuwigd in boekvorm, maar ook op de muur vol beroemde schrijvers van De Nieuwe Boekhandel, waar het hopelijk tot in lengte van dagen te bewonderen is…

 met speciale dank aan Ton van het Hof, die al deze prachtige plaatjes schoot

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

21 reacties

 1. Bettina Grissen

  Hallo Saskia, Het ziet eruit alsof je een geweldige boekpresentatie hebt gehad. Ik heb je boek vorige week gekocht (niet op de boekpresentatie) en ik heb ervan genoten. Ik ben trouwens ook erg blij dat ik je website heb ontdekt, want ik geniet hier elke dag opnieuw.

  groetjes, Bettina

 2. Ciao Bettina,
  het was inderdaad een geweldig feest en een enorme stimulans om elke dag een stukje Italie naar het noorden te brengen… Erg leuk te horen dat je via het boek ook hier terecht bent gekomen, benvenuta!
  Ci sentiamo,
  Saskia

 3. Lieve Saskia,
  Ik was er niet bij (helaas); maar door deze mooie foto-presentatie heb ik me een goed beeld kunnen vormen van die geweldige dag. Je straalde! En terecht!
  Geniet ervan.
  Veel groetjes, Daniëlle

 4. Hallo Saskia,

  Ik ben niet de enige die enthousiast is zie ik over je boek! Ik heb haar heerlijk uitgelezen onder de Italiaanse zon. Soms herkenbare verhalen soms nieuwe. Maar steeds om lekker bij weg te zwijmelen en nog meer verslaafd te geraken aan Italië.

  Grazie, Jose

 5. Leuke foto’s, ziet er super uit allemaal!

 6. mieke jansen

  Wat een mooie foto-impressie van je boekpresentatie!!
  Je glundert op alle foto’s en geniet zichtbaar van alles, maar wat wil je ook met zo’n mooie jurk en deze presentatie die toch de slagroom op de taart is.
  Geniet nog lekker na,
  liefs Mieke

 7. Hoi Saskia,
  Jammer dat ik me op het laatste moment genoodzaakt zag niet te komen, maar zo te zien en te lezen heb je een geweldige presentatie gehad. Leuk. Proficiat!
  Doric

 8. In één woord: GEWELDIG!!!

 9. Ik was er zelf bij, maar wat gigantisch leuk om het zo op je blog te lezen en nogmaals te zien! Het was fantastisch!

 10. Saskia Bakker

  Hai Sas!

  Wat je boek al niet teweeg brengt: Mijn moeder is zo enthousiast over het boek wat ik haar cadeau heb gedaan voor moederdag, dat ze serieus overweegt om toch naar Italië op vakantie te gaan dit jaar, i.p.v. naar Spanje (wat eigenlijk de bedoeling was)! 😀
  En ook mijn schoonmoeder was er helemaal weg van (maar die ging sowieso al naar Italië op vakantie).

  Missie geslaagd! 😉

  Liefs, Sas

 11. Grazie per le foto. Wij( Katrien en ik ) hadden er zo graag bijgeweest. Katrien is zelf maar eventjes in België en Amsterdam is niet bij de deur. Wij waren er de hele tijd in gedachten bij. Spijtig dat wij Rosita gemist hebben want zij is ook een favoriete van ons. Haar nieuw boek gaat zeker ook in onze kast staan net als het jouwe.
  Nog veel succes. En wie weet: Tot eens in België of la bella Italia!
  Elise

 12. Ciao Saskia,

  Ik moest wel heel erg lang in de rij staan dus toen had ik maar dat plekje opgezocht. (met drinkglas in de hand)
  En slapen deed ik niet, alleen diep, diep, diep nadenken over de stukjes in je boek die ik al snel gelezen had!
  Het was erg leuk, op het feestje van een beroemde schrijfster die op de muur van bekende schrijvers staat!

  Un abbracciao van Eviek

 13. Juliette Kouters

  Ciao bellissima!

  Superleuk om terug te zien! Vooral omdat ik er zelf bij was.
  Je straalt werkelijk op elke foto. Maar ja, je bent nou eenmaal een stralende persoonlijkheid 😉 én je bent de DE Italiëkenner van Nederland.
  Ik heb geprobeerd het boek tot Hemelvaart te bewaren maar kon het niet laten er al in te gaan lezen. Ondanks dat ik alle blogs al een keer heb gelezen heb ik weer nieuwe dingen geleerd.
  Enne… dat ‘wordt vervolgd’ aan het einde, daar hou ik je aan! Wanneer kunnen we Ciao tutti deel 2 verwachten?!

  Un abbraccio forte,
  Juliette

 14. Ciao Saskia, wat een prestatie en wat een presentatie!!!
  Gefeliciteerd!!

 15. Goed gedaan meissie, zie je vlug weer.

 16. O, wat jammer dat ik er niet bij was. Maar ik ging het echt niet halen en het was mijn laatste dagje op het werk. Maar je boek heb ik al en ziet er fantastisch uit! Mooie foto’s, het moet een leuk feestje zijn geweest! Geniet nog lekker een tijdje na van dit alles.

  Liefs, Anneke

 17. Je bent een eind gekomen babe. En dat allemaal vanuit een simpel wordpress blog met heel veel vastberadenheid en discipline. Ik ben trots op je.

 18. Op elke foto straal je… het was echt jouw feestje! Toen ik in Parijs was, heb ik wel even aan je gedacht hoor! Blijf ons maar verrassen; het is (1 van) mijn dagelijkse gelukmomenten!

 19. Ciao Saskia,
  Ik kon helaas niet komen, moest werken bij Schagen FM, maar ik heb je boek wel al in huis hoor! Het ziet er prachtig uit! In bocca al lupo!. Nog twee weken en dan vertrek in naar Rome voor de eerste keer, maar ik neem Venetië mee in mijn hart….cari saluti

 20. Hallo, moet een mooie gebeurtenis zijn geweest als je al die mooie foto’s ziet. 1x per jaar bestel ik allemaal nederlandstalige boeken, die van jou zal er zeker bij zijn ! saluti.

 21. Lieve Saskia,

  De foto´s laten zien dat het een geweldige dag was! Je staat er super stralend op en volgens mij heb je ontzettend genoten. Dat mag ook wel! Wat een prestatie! Zelfs in Chili weten mijn collega´s dat mijn oude babysitter een boek over Italie zelf heeft geschreven! Moeten nog heel even wachten, maar er ligt in ieder geval een mooi boek op me te wachten als ik thuis kom! Geniet maar van alle mooie moment die er nu al geweest zijn en die nog komen gaan.

  Veel liefs,
  Felice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *