Inspiratie voor Italiaanse feestdagen

Kriebelstad – Italiaanse street art in Heerlen

Na onze street art-speurtochten in onder meer Rome en Palermo stuitten we laatst ook in eigen land op een prachtig staaltje Italiaanse street art. In het Zuid-Limburgse Heerlen heeft de uit Puglia afkomstige Millo een flatgebouw aan de Laurierstraat (om precies te zijn op nummer 357) voorzien van een prachtig kunstwerk, Kriebelstad genaamd.

foto’s: Millo & Heerlen Murals

Zijn stijl is herkenbaar, als een soort stripverhaal in zwart-wit, met een opvallend rood hart. We zagen het eerder al in Milaan en in Turijn, maar inmiddels heeft Millo zijn werkterrein enorm uitgebreid.

Je vindt zijn werk nu dus ook in Heerlen, maar ook in Argentinië, Australië, Chili, China, Finland, Rusland, Spanje en de Verenigde Staten.

In Italië geniet je van zijn werk in Ascoli Piceno, Gaeta, zijn geboorteplaats Mesagne, Milaan, Pescara, Ragusa, Ravenna, Rome, Terracina en Turijn.

Millo in Ascoli Piceno en in Gaeta
foto’s: Millo

Romeinse street art in Heerlen
Als je het werk van Millo in Heerlen gaat bewonderen, neem dan ook een kijkje aan de Valkenburgerweg, waar James Jetlag het Romeinse verleden van Heerlen laat herleven.

foto: Street Art Heerlen

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Millo in Heerlen: zo dichtbij en zo onbekend. Ik ga meteen kijken. Dank weer voor deze tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *