Na het grote succes van de vintage travel postersDeze link opent in een nieuw tabblad die we vorige week presenteerden, hebben we dit keer nog wat meer digitale illustratie-inspiratie voor je verzameld, met een aantal illustratoren die via Instagram hun mooiste creaties delen.
Kleurrijke inkijkjes in het leven in Rome
Elisa Colarossi, die je op Instagram kunt vinden als @romangalgoesaroundDeze link opent in een nieuw tabblad, deelt sinds het begin van de quarantaine elke dag een illustratie. Allemaal even herkenbaar, even kleurrijk en even Romeins. De illustraties zijn sinds kort ook te koop in Elisa’s webshopDeze link opent in een nieuw tabblad, voor aan je muur of als ansichtkaart.
Wij hebben een fijne selectie ansichtkaarten besteld. Geef jij jezelf ook een mooi Romeins souvenir cadeau of maak je een andere Romeliefhebber blij met een vleugje Rome?
Verhalen vanuit vensters
Nog zo’n bijzonder initiatief dat tijdens de quarantaine is ontstaan, is @dallafinestraDeze link opent in een nieuw tabblad. Verhalen over het leven in lockdown worden op een unieke manier omgetoverd tot raamgezichten. Van de koepel van de Duomo van Florence tot een kopje koffie, van een gedeelde pizza op het balkon tot een koffer die met smart wacht om weer opgepakt te worden…
Lijntekeningen uit het dagelijks leven
Op foto’s die zijn volgers maken van hun uitzicht tovert Ale GiorginiDeze link opent in een nieuw tabblad met een aantal eenvoudige lijnen een bijzonder moment tot leven. Het jongetje met de gieter, tegen een warmoranje lucht tijdens de zonsondergang, zouden we zo aan de muur willen hangen…
Culinaire creaties
Massimo Fenati laat zich inspireren door lekkernijen bij het maken van zijn kunstwerkjes: een panettone of pandoro als baljurk, een tortellino of ijstaart als hoofddeksel of ravioli als strandlaken – het smaakt stuk voor stuk naar meer!
Geniet van zijn illustraties via zijn Instagram-accountDeze link opent in een nieuw tabblad of neem een kijkje in Fenati’s webshopDeze link opent in een nieuw tabblad.
Schetsen uit de stad
Pietro Cataudella uit Pisa brengt voor zijn account @citylivesketchDeze link opent in een nieuw tabblad monumenten en kunstwerken tot leven, door ze inventief te verwerken in zijn illustraties – die daardoor levensecht lijken. In deze blogDeze link opent in een nieuw tabblad lieten we je al kennismaken met deze kunstenaar, maar via Instagram vind je veel van zijn recentere werk.
Poëtische pentekeningen
Simona Pistorello studeerde aan de Accademia di Belle Arti di Lecce, waar ze maar liefst in drie verschillende richtingen afstudeerde. Ze maakt treffende combinaties van haar dromerige tekeningen en korte maar krachtige dichtregels, die ze deelt via @simonapistorelloDeze link opent in een nieuw tabblad maar ook op allerlei moois in haar webshopDeze link opent in een nieuw tabblad.
Italiaanse illustraties uit Amsterdam
De Italiaanse Luca BoscardinDeze link opent in een nieuw tabblad werkt als speelgoedontwerper vanuit Amsterdam. In zijn Instagram Stories laat hij regelmatig stopmotionfilmpjes laat zien. Hij ontwierp bovendien het logo voor de serie #italiadaldivanoDeze link opent in een nieuw tabblad, waarin Italiaanse bloggers tijdens de quarantaine hun favoriete bestemming in eigen land deelden met de rest van de wereld.
Street art op je scherm
Alice Pasquini is een street artist, maar nu we haar werken even niet op afgebladderde muren kunnen bekijken, laven we ons aan haar posts op InstagramDeze link opent in een nieuw tabblad, waar ze haar kunstwerkjes regelmatig deelt.
In deze blogDeze link opent in een nieuw tabblad gingen we op bezoek in haar geboortedorp in de regio Molise, waar veel kunstwerkjes van haar hand te vinden zijn en waar Alice samen met andere kunstenaars elk jaar een street art festival organiseert.
Koffie met de bovenburen
Last but not least nog een speciale shout out voor @martina_illustratesDeze link opent in een nieuw tabblad. Deze Australische illustratrice maakte eind vorig jaar al een tekening die het solidariteitsgevoel van met name de eerste quarantaineweken perfect uitdrukt. De scène van de twee bovenbuurvrouwen groeide tijdens de lockdown uit tot een van de symbolen van de solidariteit die er in Italië heerste.
Martina stelt de illustratie ook als pdf ter beschikking, zodat je hem kan printen (via deze linkDeze link opent in een nieuw tabblad). Uiteraard alleen voor persoonlijk gebruik (bijvoorbeeld voor post aan mensen die je nu even niet kunt zien) – en met het vriendelijke verzoek om Martina’s naam te vermelden als je de illustratie op je eigen Facebook of Instagram deelt. Deel daarbij ook vooral de solidariteit en de saamhorigheid die deze illustratie uitstraalt…