Home » Italië dichtbij » Amorino – een roos van ijs
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Amorino – een roos van ijs

Dat we bij Ciao tutti dol zijn op ijs, is geen verrassing. En hoewel het vooral gaat om de smaak, wil het oog ook wel eens wat. Bij Amorino hebben ze aan allebei gedacht: ze maken op ambachtelijke wijze Italiaans ijs dat ze heel kunstig in de vorm van een roos op een hoorntje scheppen. Dat wilden we natuurlijk heel graag zien – en proeven!

In Italië vind je Amorino in Verona en in Milaan, maar aangezien we pas begin augustus weer in Verona zijn, bleven we dit keer dichter bij huis. Amorino heeft namelijk ook een vestiging in Maasmechelen, in het outletcentrum.

smaken-Amorino

De lijst met smaken klinkt al veelbelovend, met bekende smaken als pistache, citroen, chocolade en stracciatella, maar ook speculoos (typisch Belgisch), l’inimitabile, een smaak die volgens de naam niet na te maken is, en – onze favoriet – karamel met zeezout. Die nemen we dus, en die wordt inderdaad als een mooie bloem op het hoorntje geschept:

Amorino-ijs-scheppen ijs-Amorino

Een waar kunstwerk, maar vooral een bijzonder lekkere gelato!
Verderop kwamen we ook nog een Amerino-Ape tegen, een prachtige combinatie van Italiaanse iconen:

Amerino-Ape

Zelf een rozenijsje eten? Op de website van Amorino vind je alle ijssalons, met naast de bovengenoemde vestigingen ook ijssalons in onder andere Berlijn en Parijs.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *