Ga op pad met onze City Walks!

Limoncello ghiacciolo uit ‘Altijd ijs’

IJs maken van limoncello? Het is een uitdaging, maar het kan, zo vertelt Marleen Visser in haar heerlijk verfrissende ijsboek Altijd ijs. Maar let op met de hoeveelheid, want ‘door te veel alcohol wordt het geen ijs maar een mousse. Daarom is meer dan die twee eetlepels limoncello echt niet toegestaan,’ aldus Marleen.

limoncello-ghiacciolo-waterijs-Altijd-ijs-Marleen-Visser

Voor 3 of 4 ghiaccioli, ijslolly’s, heb je nodig: 180 ml creamy kokosmelk | 2 eetlepels limoncello | 3 eetlepels honing | sap van een halve citroen | snufje gemalen zeezout | 4 ijsvormpjes van 65 ml elk of 3 ijsvormpjes van 90 ml elk | houten stokjes

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes, zet de houten stokjes erin en laat de ijsjes gedurende vier tot zes uur hard worden in de vriezer (als je ijsvormpje geen stokjeshouder heeft, voeg je de houten stokjes na ongeveer een tot twee uur toe, wanneer het mengsel al iets bevroren is). Een koud glaasje limoncello ernaast maakt dit ijsje helemaal compleet!

In Altijd ijs vind je honderd heerlijke, verrassende ijsrecepten van ijsfanaat Marleen Visser. Marleen beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, scroppino-ijsjes en zoete-aardappelijs met karamel en witte chocolade. Allemaal gemaakt van pure, natuurlijke ingrediënten uit het seizoen.

Meer recepten vind je in

Altijd-ijs-Marleen-Visser

Altijd ijs | Marleen Visser | ISBN 0789048831371 | € 19,99 | bestel Altijd ijs via deze link bij bol.com

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *