Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

La dea Fortuna – nieuwe Italiaanse film van Ferzan Özpetek

Eindelijk is dan in juni ook de film La dea Fortuna in de bioscoop te zien, met in de hoofdrol een hartverwarmende Italiaanse familie.

Juist nu is deze bioscoopfilm van de bekende regisseur Ferzan Özpetek precies wat je nodig hebt: het ontroerende verhaal is uit het leven gegrepen en zal zorgen voor een heerlijk hoopgevende bioscoopbeleving, met levendige muziek en een warme sfeer.

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is na al die tijd uit hun relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en omdat ze een paar dagen naar het ziekenhuis moet voor onderzoeken, vraagt ze of Alessandro en Arturo op haar dochter en zoontje willen passen.

De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven…

Bekijk alvast de trailer:

Regisseur Ferzan Özpetek, die in 1959 werd geboren in Istanbul en in de jaren zeventig naar Italië verhuisde, is bekend door onder andere de succesfilms Hamam – Il Bagno Turco, Le Fate Ignoranti, La Finestra di fronte en Mine Vaganti.

Voor La dea Fortuna raakte hij geïnspireerd door een gesprek met zijn schoonzusje. Ferzans broer was ernstig ziek en zou kort daarop overlijden. Ook zijn schoonzus heeft een zwakke gezondheid en vraagt Ferzan of hij samen met zijn vriend voor de kinderen wil zorgen, mocht haar iets overkomen.

La dea Fortuna werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor beste actrice (Jasmine Trinca in haar rol van Annamaria).

Tevens werd de titelsong, Che vita meravigliosa van Diodato (die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) bekroond tot beste filmlied. Via deze link beluister je alle liedjes uit de film, met ook Mina’s Luna Diamante.

Het decor van La dea Fortuna
Het appartement van Alessandro en Arturo bevindt zich in een palazzo aan de Via della Lega Lombarda 43 in de wijk Nomentano in Rome, toevallig (of niet?) tegenover Cinema Jolly. Je ziet ook het park Villa Doria Pamphilj, Piazza Vittorio Emanuele en de wijk Ostiense.

Het voormalige theater in de film, waar Annamaria werkt, is eigenlijk geen theater maar het Santuario della Fortuna Primigenia in Palestrina, dat is gebouwd op de resten van een Romeinse tempel gewijd aan de godin Fortuna – aan wie de film zijn naam heeft ontleend.

foto: Bruno Arena

Een andere herkenbare locatie is Villa Valnaguera in Bagheria, in de provincie Palermo. Het is een van de mooiste villa’s op Sicilië, mede dankzij de schitterende fresco’s. Wie in Palermo en omgeving is geweest, zal waarschijnlijk ook Spiaggia Vergine Maria in Mondello herkennen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *