Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Restaurant La Storia in Den Haag – heerlijke remedie tegen je heimwee naar Italië

Na onze Italiaanse ontdekkingen in Maastricht, Heerlen en Utrecht waren we onlangs op pad om Italiaans Den Haag te verkennen. We hebben nog lang niet alles geproefd in de Hofstad, maar we delen alvast een nieuwe parel in hartje centrum met jullie: La Storia.

La Storia vertelt het verhaal van Franco en Nunzio Romano en vooral dat van hun Italiaanse roots. Zodra je over de drempel stapt, waan je je dan ook even in Italië. Hier geniet je een avond lang van de lekkerste Italiaanse gerechten, met alle tijd om verhalen te delen. Het is de ideale plek om een avond bij te praten met vrienden die je al veel te lang niet hebt gezien, onder het genot van een goed glas wijn en Italiaanse specialiteiten.

Want ook daaraan ontbreekt het natuurlijk niet; het menu is veelzijdig en brengt heel wat heerlijke herinnering boven. Zo staat in het lijstje soepen ook stracciatella. Gek? Nee hoor, dat is, naast een bekende ijssmaak, ook een zalige zuppa met ei en Parmezaanse kaas. Van oorsprong komt dit gerecht uit Rome en omgeving en we hebben het buiten de Eeuwige Stad zelden of nooit op de kaart zien staan. Hier komen we in het najaar een keer voor terug!

Op de kaart met antipasti prijken verschillende gerechtjes: bruschetta met tomaat en basilicum, schiacciata (met rozemarijn en olijfolie), caprese di bufala (buffelmozzarella met San Marzano-tomaten en basilicum), vitello tonnato, burrata met gesmoorde paprika en melanzane alla parmigiana (aubergine met tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas), een aantal carpaccio’s (van rundvlees, zalm, tonijn of zwaardvis) plus een aantal antipasti misti.

Wij bestellen na rijp beraad de antipasto misto met de melanzane alla parmigiana, de caprese di bufala en carpaccio di manzo (rundercarpaccio), met een frisse Pecorino uit de regio Abruzzo erbij.

Voor de primo wist Saskia het in tien seconden: risotto met salsiccia (worst) en friarelli (op de kaart omschreven als Napolitaanse broccoli, maar het is wat bitterder, meer als cichorei).

De anderen hadden iets meer tijd nodig om te kiezen en grasduinden tussen de ovengerechten (huisgemaakte lasagne en gnocchi alla Sorrentina), de risotto’s (met naast bovengenoemde variant ook nog een risotto ai porcini en een risotto ai frutti di mare) en de pasta’s.

Er zijn klassieke pasta’s, zoals een spaghetti aglio, olio e peperoncini, tagliatelle al ragù bolognese en spaghetti alla carbonara, maar ook minder bekende varianten, zoals de calamarata napoletana, met inktvis en tomaatjes in wittewijnsaus, die uiteindelijk ook op tafel belandde.

Verder zijn er verse ravioli (met onder meer zalmravioli in een citroen/ricottasaus en ravioli met eekhoorntjesbrood en truffel in een saus van boter en salie, met vers geschaafde truffel) en gnocchi.

Liever pizza? Dat kan ook, die komen krakend vers uit de grote oven, in meer dan twintig variaties, van de klassieke pizza margherita tot de pizza La Storia met San Daniele-ham, burrata, gegrilde artisjokken en basilicum.

Voor de liefhebbers: er staan ook twee pizza bianca’s op het menu, eentje met salsiccia en friarelli (net als de risotto) en eentje met garnalen, courgette, tomaatjes en rucola.

Wij hebben na al dat lekkers geen plek meer voor een secondo, maar er is ook hier ruime keuze, met onder meer gegrilde zeebaars, Venetiaanse kalfslever, saltimbocca alla romana en scaloppine al limone.

Voor een dolce, toetje, is er altijd plek. We proeven zowel de tiramisù – met een verrassende touch waarvan we het geheim niet zullen verklappen – als de panna cotta met cantuccini met warme bosvruchten. Allebei heerlijk, maar de originele pistachesoufflé valt nog meer in de smaak. Hij schiet ons even naar Siciliaanse bodem, met zicht op de Etna, waar de lekkerste pistacchi vandaan komen.

Op het menu ook nog chocolademousse, citroentaart, affogato al caffè (al dan niet met amaretto) en een kaasplankje met Italiaanse kazen.

Voor we de rekening krijgen, brengt Nunzio ons nog een glaasje Vecchio Amaro del Capo, uit Capo Vaticano (Calabrië). Een perfecte afsluiting van een heerlijke Italiaanse avond in Den Haag!

Ook genieten van de gerechten van La Storia? Je vindt het restaurant aan de Kettingstraat 1B in Den Haag. Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je nog iets langer terecht, dan sluit La Storia om 23.00 uur.

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *