Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pinokkio aan Zee in Scheveningen

Pinokkio, geboren en getogen in de Toscaanse heuvels, heeft nu ook een plekje aan de Nederlandse kust. Op de boulevard van Scheveningen is, ter hoogte van museum Beelden aan Zee, een groot buitenterras aangelegd, met een balkon, trappen, eilandjes en drieëntwintig sprookjesachtige beelden, met onder meer een heuse Pinokkio, in handen van Geppetto, die nog de laatste hand moet leggen aan de marionet.

Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Pinokkio (1) Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Pinokkio (2) Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Pinokkio (3)

SprookjesBeelden aan Zee, zoals de gratis toegankelijke beeldentuin op de boulevard heet, bestaat uit drie grote en twintig kleinere beelden. De enorme Haringeter, die qua uiterlijk ook wel wat weg heeft van de Italiaanse Pinokkio, is dankzij zijn hoogte van twaalf meter al van veraf te zien.

Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Haringeter

Maar ook bij de andere beelden denken we soms de invloed van Pinokkio te herkennen. Bij Horen, zien en zwijgen bijvoorbeeld, maar ook bij het poppetje bij het rechteroor van het sprookje De leeuw en de muis.

Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Horen-zien-zwijgenSprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen -De-leeuw-en-de-muis

De bronzen beelden, met een huid van glanzend patina, zijn een creatie van de Amerikaanse kunstenaar Tom Otterness. Hij verbeeldde het verhaal van Hans Brinker, van Hans en Grietje, van het tinnen soldaatje, van een kikkerprins en van een koningin en een tovervisje. Kijk maar mee!

Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Hans-Brinker Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Hans-en-Grietje Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Het-tinnen-soldaatjeSprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-De-kikkerprinsSprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-De-koningin-en-het-tovervisje

Zie je net als wij hier en daar bij de sprookjesfiguren net als wij een figuurtje opduiken dat veel op Pinokkio lijkt? Kijk maar eens op de arm van de Haringeter of naar de huilende reus!

Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen (9) Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-De-huilende-reus

Je vindt de 23 sprookjes aan de Boulevard van Scheveningen, ter hoogte van museum Beelden aan Zee (Harteveltstraat 1). De beeldentuin vol sprookjes is zeven dagen per week, 24 uur per dag gratis toegankelijk.

Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen (2)Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen (8)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *