Download gratis de Ciao tutti app!

Peccati di Gola – online Luilekkerland met échte Italiaanse producten

Normaal gesproken reist er in onze koffer altijd wel een fles olijfolie, een zak koekjes, een pak pasta, een doosje chocolaatjes of een stuk kaas mee terug naar huis. Nu we even niet naar Italië kunnen, shoppen we al die Italiaanse producten online – want dat kan gelukkig nog gewoon!

Een van Ciao tutti’s ‘hofleveranciers’ is Peccati di Gola van Lauro Lai. Peccati di Gola betekent ‘smaakzonden’, culinaire guilty pleasures – en dat is precies wat je er vindt: een uitgebreid aanbod aan Italiaanse producten die je meteen doen terugdenken aan je vakantie in Italië.

Het assortiment wordt samengesteld door Lauro, die in Deventer werd geboren, als zoon van een Italiaanse vader en Nederlandse moeder. Het grootste deel van zijn leven bracht hij echter niet door onder de Hollandse wolkenluchten, maar op het zonnige Sardinië, met de zee binnen handbereik.

Lauro werd geraakt door de passie waarmee kleine producenten daar dag en nacht werken om hun lekkernijen te maken. Lauro: ‘Ze kunnen er uren over vertellen, je elk detail mooi uitleggen.

De Sardijnen die ik ken, werken met een kennis en vakmanschap die wij helaas grotendeels verloren zijn. Alles is er nog zo puur, met aandacht voor wat er op je bord komt en waar dat precies vandaan komt. Heerlijk!’

Lauro aan het strand van San Pietro a Mare di Valledoria

Dankzij zijn tijd op Sardinië heeft Lauro zijn kennis van de Italiaanse keuken en van Italiaanse producten steeds verder kunnen ontwikkelen en verfijnen, zodat hij precies weet met welke producten je thuis het beste van Italië geniet.

Want hoewel iedereen weet dat Italianen fijnproevers zijn, die meer dan trots zijn op hun gerechten en de producten waarmee je die maakt, valt het nog niet mee om online échte Italiaanse producten te vinden voor een redelijke prijs mét een persoonlijke service (zoals een persoonlijk, met de hand geschreven kaartje, dat Lauro steevast bij elke bestelling toevoegt).

Die combinatie van goede producten en een persoonlijke noot is iets wat steevast gewaardeerd wordt, zo blijkt ook uit de mooie reviews. Mede dankzij Lauro kent menige keuken toch net wat Italiaansere sferen…

Eigenlijk was Lauro graag op Sardinië blijven wonen, om op het eiland een webshop te starten. Dat was echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, dus uiteindelijk besloot hij om terug te keren naar Apeldoorn en daar zijn droom te verwezenlijken.

Nu prijkt er op de Veluwe een waar Italiaans Luilekkerland. Dankzij de nauwe band die Lauro met zijn leveranciers in Italië heeft, kun je bij Peccati di Gola kiezen uit een mooi breed aanbod.

Een kleine greep uit de ‘smaakzonden’: de beroemde Baci (chocoladekusjes) uit Perugia, Mulino Bianco-koekjes (zoals de mooi symbolische abbracci, omhelzingen), pasta van Rummo en Voiello, risotto van het Principato di Lucedio (waar we ooit op bezoek waren, zoals je in deze blog kunt lezen), kersen op sap van Fabbri, Lemon Soda, chinotto, verschillende drankjes van San Pellegrino en de enige echte Fonzies.

Peccati di Gola heeft bovendien een mooi assortiment aan verschillende soorten bloem (ook glutenvrij) en gist van authentieke Italiaanse merken als Mulino Caputo en Le 5 Stagioni uit Napels. Zo kun je thuis de lekkerste broden, koekjes, pizza’s en pasta’s maken.

Natuurlijk zijn er ook regionale delicatessen, zoals ‘nduja (pittige worst uit Calabrië, heerlijk op een stukje brood, op pizza of als smaakmaker door de pastasaus), colatura di alici (ansjovisolie uit het dorpje Cetara aan de Amalfikust) en pecorino sardo (Sardijnse schapenkaas).

Neem lekker even de tijd om door het assortiment van Peccati di Gola te struinen, alsof je langs de schappen van een Italiaanse delicatessenzaak of goed gesorteerde supermarkt wandelt, zodat je thuis tóch lekker van Italië kunt genieten (of vrienden op afstand kunt laten meegenieten).

Mocht je vragen hebben, dan kun je Lauro ook altijd mailen via info@peccatidigola.nl. Hij helpt je graag bij het kiezen van de beste Italiëbeleving, zodat je gegarandeerd geniet van zijn ‘smaakzonden’.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *