Inspiratie voor een Italiaanse kerst

FoodWeLove – Het beste uit de Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken maakt ons op elk moment van de dag gelukkig. Van een schuimige cappuccino bij het ontbijt tot een pittige pasta, van een sorbetijsje op een warme zomerdag tot een bordje vol lekkere vleeswaren en stukjes pecorino bij een aperitivo.

Afgelopen week wachtte ons een smakelijke Italiaanse verrassing op de deurmat. Letterlijk en figuurlijk nog vol van alle culinaire verwennerij in Siena moeten we het plan om de komende week even op de kilo’s te letten vooralsnog laten varen. Op de deurmat prijkte namelijk een FoodWeLove Box vol met Italiaanse lekkernijen.

FoodWeLove-box-Italië (1) FoodWeLove-box-Italië (5)

In de begeleidende brief worden we al lekker gemaakt: ‘La cucina italiana. Die keuken barst zo’n beetje uit haar voegen van alle smaken. Basilicum, citroenen, pasta, pizza, prosciutto di Parma, mozzarella, gelato en espresso: en zo kunnen we nog wel een uurtje doorgaan. Wat een land. We hebben een selectie gemaakt van onze favorieten, want al dat Italië paste natuurlijk niet in één box.’

FoodWeLove-box-Italië (3)

We zullen niet alle producten in de box al verklappen – het leuke is namelijk de verrassing bij het uitpakken. Wél lichten we alvast een klein tipje van de sluier op, omdat er twee van onze grote favorieten in zitten.

De eerste favoriet is de pasta van Martelli. Deze pasta wordt gemaakt in Toscane, in Lari om precies te zijn (in de provincie Pisa). In een bijzonder sfeervolle pastafabriek maakt de familie Martelli een van de lekkerste pasta’s die we ooit proefden, verpakt in een zonnig geel jasje. Deze pasta heeft bijna niets nodig, alleen een beetje liefde om de smaak nog meer tot zijn recht te laten komen!

FoodWeLove-box-Italië (8)

Het rode bommetje is onze tweede favoriet. Deze meer dan smakelijke tomatenpuree is ontsproten aan het brein van Laura Santtini. Zij stopte het beste van Toscane in een tube: driedubbel geconcentreerde tomatenpuree, soffritto en een flinke scheut rode wijn. Het resultaat? De beste tomatenpuree die je je maar kunt wensen en die elke pastasaus nét even dat beetje extra Italië geeft.

FoodWeLove-box-Italië (2)

De overige cadeautjes in de FoodWeLove Box houden we nog even geheim, maar we zullen er binnenkort uiteraard mee gaan koken – dus verslag volgt. Vanavond mag echter eerst de Martelli-pasta in de pan!

met dank aan

FoodWeLove

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. mmm lekker krijg gelijk zin om te gaan koken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *