Ga op pad met onze City Walks!

Foodies duikt in de Italiaanse keuken

Het magazine Foodies duikt deze maand in de Italiaanse keuken, met een heerlijk tricolore themanummer vol recepten waarmee je het lekkerste van Italië in huis haalt.

De keuken van Calabrië
Je culinaire reis begint meteen pittig, in het diepe zuiden van de laars, waar pepertjes een onmisbaar onderdeel van veel gerechten zijn. Foodies vertelt je welke Calabrese ingrediënten niet in je keukenkastje mogen ontbreken, zodat je aan de slag kunt met de recepten uit dit ruige stukje Italië.

Wat denk je van auberginekroketjes met ‘nduja, gepaneerde ansjovis en gevulde rode pepers? Om al dat pittige lekkers af te blussen maak je voor toe laurierdropijs, een typisch Calabrese lekkernij met dank aan het alom aanwezige zoethout (waar ook de oudste dropfabriek ter wereld dankbaar gebruik van maakt).

De ultieme favoriet uit deze Calabrië-recepten is de chocolade-rodepepertaart, waarvoor we allemaal in vuur en vlam stonden. Wát een smaaksensatie, wat een perfecte combinatie van zoet en pittig. Hier ga je indruk mee maken!

Pasta di mamma
Elke Italiaanse mamma maakt de lekkerste pasta. De moeder van redacteur Anne doet echter niet onder voor een Italiaanse. Ze leerde in Toscane de fijne kneepjes van het pasta maken en deelt met de Foodie-lezers haar succesrecept voor pappardelle met ragù van salsiccia. Samen met haar recept voor panzanella en panna cotta met balsamicovijgen zet je zo een heerlijk Italiaans menu op tafel.

Proef van Puglia
Emil van Foodies: ‘Ken je mensen die in Puglia zijn geweest? Dan is de kans groot dat ze maar niet ophouden over het eten: ‘Zo simpel, zo puur.’ Ik kon me er altijd maar moeilijk een voorstelling bij maken, tot we bij Rosa Mazzarella in de keuken stonden.’ Rosa laat je proeven van orecchiette met cime di rapa, tuinbonenpuree met catalogna en kardoen met gekruid broodkruim.

Een maand lang Italiaanse inspiratie
Als je geen genoeg krijgt van de Italiaanse keuken kun je je hart ophalen aan pagina’s vol kleurrijke recepten: spaghetti met paprika, mozzarella en olijven, calzoncini met mozzarella en ham naar recept van Locatelli, rigatoni met kaasgehaktballetjes, voorjaarsminestrone, snelle ricotta-spinazielasagne, courgettebloemen met honing, doperwtengazpacho met burrata, bistecca met paddenstoelen in marsala… Of maak je eigen Stromboli: een pizza maar dan opgerold, die in stukjes gesneden een fantastische snack voor bij de borrel oplevert.

Er zijn ook genoeg zoete recepten voor toe (of voor tussendoor): amandel/limoncellocake, chocolade-amarettomousse, panforte, granita met kersenlikeur, proseccoperziken, panna cotta met koffielikeur, pistachekoekjes…

Benieuwd naar al dit lekkers? Het Italiënummer van Foodies (mei 2018, € 6,25) ligt vanaf vandaag in de winkel.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *