Home » Italiaans eten » Aan tafel met Little Rome
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Aan tafel met Little Rome

In het hoge noorden, om precies te zijn in het Groningse stadje Appingedam, waait sinds deze zomer een Italiaanse wind. De Romeinse Domenico Moccia opende er – na het grote online succes van Little Rome – ook een echte winkel, net als de webshop gevuld met Italiaanse vintage vondsten, prachtige posters met Italiaanse spreuken, ansichtkaarten, mokken en andere Italiaanse hebbedingetjes.

Al gauw groeide de winkel uit zijn voegen, niet alleen omdat Domenico er ter plekke een aantal van de vintage items opknapt maar ook omdat het aanbod van Little Rome werd uitgebreid met een keur aan delicatessen uit verschillende regio’s van Italië.

Bovendien besloten Domenico en zijn partner om niet samen verder te gaan. Domenico stond voor een van de moeilijke keuzes in zijn leven: zou hij terugkeren naar Rome, waar hij is opgegroeid, of zou hij in Appingedam blijven, de stad waaraan hij inmiddels ook een groot deel van zijn hart had verpand?

Zijn liefde voor Appingedam bleek sterker dan zijn wortels in Rome. Hij besloot te blijven en ging op zoek naar een grotere winkel, met alle ruimte voor zowel alle lekkernijen uit de laars als de uitgebreide collectie meubels, accessoires, posters en andere Italiaanse interieuritems.

Die vond hij al snel, aan de Dijkstraat 20. Op dit moment is Domenico hard aan het werk om de winkel helemaal naar zijn smaak in te richten. Aanstaande zaterdag, 18 november, gaan de deuren weer open en is iedereen vanaf tien uur van harte welkom om te komen kijken.

Natuurlijk kun je in de tussentijd wel gewoon online bestellen. Wij doken in de uitgebreide keuze aan delicatessen van Di Battista Oli uit Puglia en testten de hele collectie, met als grote favoriet de sottoli (ingemaakte groenten). Allemaal puur natuur, zonder e-nummers of toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Dat geldt ook voor de marmelades, die er zijn in zoete smaken, om mee te bakken en voor het ontbijt, maar ook in wat pittiger variaties voor bij een blokje kaas tijdens de aperitivo.

Voor bij de borrel kunnen we ook de scaldatelli aanraden, een soort grote taralli (ringvormige zoutjes), net als de verschillende tapenades (vooral die met champignons is heerlijk voor deze tijd van het jaar).

Voor bij de verschillende pasta’s zijn er ook allerlei sughi (pastasauzen) en pesto’s. Al zijn sommige van de olijfolies ook zo smakelijk, dat je pasta verder niet al te veel extra’s meer hoeft. De olijven worden met de hand geplukt en verwerkt en dat proef je terug in de pure smaak van de olijfolie. Wat geraspte Parmigiano, wellicht een handje rucola en je bord pasta is klaar.

Maar het houdt niet op bij deze hartige heerlijkheden. Domenico heeft voor toe heerlijke limoncellokoekjes in het assortiment (zo verleidelijk lekker dat het bij ons nooit bij één koekje blijft).

Bijzonder leuk voor na een Italiaans diner zijn ook de eetbare espressokopjes, in de smaken suiker of chocolade. Je kunt er een uniek kopje koffie mee serveren, maar ze smaken ook prima gevuld met gelato, warme chocolademelk, vla of limoncello. Een smakelijke verrassing als afsluiting van een Italiaans etentje!

Al dat lekkers is online te bestellen via de website van Little Rome en vanaf 18 november 2017 ook in de nieuwe Little Rome-winkel aan de Dijkstraat 20 in Appingedam. Domenico is er klaar voor!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *