Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Muraless Art Hotel – slapen omringd door street art in Verona

Dat we dol zijn op street art, is je vast niet ontgaan. In deze blogs deelden we eerder onze street art-vondsten in onder meer Milaan, Florence, Rome, Napels en Palermo.

Het eerste street art-hotel in Europa

De omgeving van Verona is sinds begin dit jaar ook heel wat street art rijker. Dit keer alleen niet op de muren van verschillende straten in de stad, maar in de kamers van Muraless Art Hotel, het eerste street art-hotel in Europa!

De buitenzijde van het voormalige Hotel Cristallo werd door vijftig internationale street artists van de kleurrijkste kunstwerken voorzien. Binnen vind je meer dan negentig kamers met allemaal een eigen kunstwerk op de muur.

Italiaanse iconen als inspiratie

De artiesten lieten zich inspireren door een aantal Italiaanse iconen, van Verdi en vino tot David en Da Vinci, van de Toren van Pisa tot het Pantheon, van pandoro tot pizza en van de Zwitserse Garde tot gelati.

Het hotel wordt zo een uniek museum, met allemaal verschillende kamers. Het idee voor deze nieuwe inrichting kwam van Chiara Canali, die het samen met DeodateArte, een kunstgalerie in Milaan, uitwerkte.

Verschillende street artists verleenden hun medewerking, zoals de wereldberoemde Mr. Brainwash (de artiestennaam van Thierry Guetta).

Een voorproefje van de street art-kamers

We delen alvast een kleurrijke reeks foto’s als voorproefje van je bezoek aan het Muraless Art Hotel:

Boek een kamer in het Muraless Art Hotel

Je vindt het Muraless Art Hotel aan de Via Scuderlando 122 in Castel d’Azzano, even ten zuiden van Verona. Via deze link check je beschikbaarheid en prijzen.

foto’s: Muraless Art Hotel

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *