Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

La Divina Bellezza – Discovering Siena

Divina-Bellezza-Duomo-Siena (1)

Wie deze zomer Siena bezoekt, wordt ’s avonds getrakteerd op een kleurrijke show met in de hoofdrol de imposante Duomo van de stad. Op het Piazza Jacopo della Quercia, meteen naast de Duomo, worden schitterende beelden geprojecteerd die je mee op reis nemen, terug in de tijd.

De geschiedenis van de Duomo wordt tot leven gebracht, van de kleurrijke kunstwerken tot de unieke mozaïekvloer, van de wens er de grootste kerk ter wereld van te maken tot het kleurrijke glas-in-loodraam van Duccio di Buoninsegna.

Divina-Bellezza-Duomo-Siena (1) Divina-Bellezza-Duomo-Siena (2) Divina-Bellezza-Duomo-Siena (3) Divina-Bellezza-Duomo-Siena (4) Divina-Bellezza-Duomo-Siena (10)

Dat alles wordt elke avond zodra het donker wordt geprojecteerd op een uniek ‘scherm’, de facciatone (grote façade) van de Duomo Nuovo. Het bijbehorende verhaal wordt zowel in het Italiaans als in het Engels verteld, maar eigenlijk spreken de beelden voor zich.

Van 4 juli tot en met 30 september 2016 kun je een half uur lang genieten van een unieke kijk op de geschiedenis van Siena (met uitzondering van de zondagen en van 13 tot en met 16 augustus, de dagen rondom de Palio). Er is een voorstelling om 21.30 uur.

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *