Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tenuta Regaleali – een groene oase ten zuidoosten van Palermo

Een groene oase, een mozaïek van zacht glooiende heuvels bedekt met groene wijnranken, olijfbomen, fruitbomen en exotische bloemen – dat is Tenuta Regaleali, een eiland van groen te midden van de omliggende graanvelden.

Op nog geen vijftig kilometer ten zuidoosten van Palermo lijkt de drukte van de stad onbereikbaar ver weg en zie je zover je kunt kijken alleen maar wonderen van de natuur. Er groeien allerlei soorten bloemen en kruiden, met wortels veraf en dichtbij.

Als je Tenuta Regaleali bezoekt, kun je prachtige wandelingen maken over het landgoed, maar er zijn ook routes die je te fiets of te paard kunt afleggen. Na een heerlijke tocht word je op la tenuta verwelkomd met een mooi glas wijn. Wil je meer proeven, blijf dan logeren op dit bijzondere landgoed, zodat je lekker lang van deze natuurpracht kunt genieten…

Je vindt Tenuta Regaleali tussen de dorpjes Vallelunga en Valledolmo, in de Contrada Regaleali in Sclafani Bagni (provincie Palermo). Meer informatie vind je op de website van Tenuta Regaleali. Voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken: de beroemde kookschool van Anna Tasca Lanza is dichtbij!

© foto’s Tenuta Regaleali

Nog meer mooie tuinen in Italië

De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan honderd tuinen en ruim zeshonderd pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo 

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *