Home » Reizen door Italië » Sicilië » Spectaculaire tempel in Segesta
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Spectaculaire tempel in Segesta

In de schaduw van de tempel van Segesta waan je je even honderden kilometers verderop, in Griekenland. Deze indrukwekkende tempel zou zijn gebouwd door uit Troje gevluchte Grieken, de Elimi of Elymiërs – zo beweerden althans de Griekse geschiedkundigen.

De eerste steen voor deze imposante tempel werd gelegd in de twaalfde eeuw voor Christus. We weten niet precies hoe lang de Elimi eraan bouwden, maar we weten wel dat de tempel nog voor hij helemaal werd voltooid onder Griekse heerschappij viel.

De Grieken hadden in die tijd namelijk grote delen van Sicilië in hun bezit. Ook zij voltooiden de tempel echter niet helemaal; voor zover we weten is de tempel bij Segesta nooit helemaal af geweest. Er wordt zelfs verteld dat de tempel nooit bedoeld is als heiligdom, maar slechts gebouwd is als een manier om een bondgenootschap met Athene te verstevigen.

Men bouwde in hoog tempo aan de tempel om de Atheners over te halen de zijde van Segesta te kiezen in een continue strijd op het eiland. Toen Athene eenmaal had toegezegd, zou men de tempel verder hebben gelaten voor wat hij was, zonder er ooit nog naar om te kijken.

Onbegrijpelijk, want de eerste aanblik van de tempel is onvergetelijk. Je bent alles om je heen vergeten als je oog in oog
staat met de zesendertig zuilen. Wij zijn er graag aan het einde van de dag, als de zon de tempel in een warme gloed zet, maar ook ’s ochtends vroeg is het er prachtig.

Segesta by night
Bezoek de tempel van Segesta ook eens ’s avonds. De tempel is dan schitterend verlicht, hetgeen zorgt voor een bijzonder mooie, een beetje spookachtige aanblik.

Niet ver van de tempel kun je bij Segesta ook het oude Romeinse theater bezoeken, dat ooit plaats bood aan zo’n 3200 toeschouwers. Het theater werd gebouwd in de derde eeuw voor Christus, toen de Romeinen het op deze plek voor het zeggen hadden. Het is het grootste deel van het jaar niet meer in gebruik als theater, maar ’s zomers klinken er nog regelmatig vrolijke klanken, tijdens de voorstellingen van het festival Segesta dat er dan wordt gehouden.

20196883 – ancient ruin of the greek theater, segesta, italy, sicily

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *