Home » Reizen door Italië » Sicilië » Sicilië in 360 graden – de schoonheid van Segesta
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Sicilië in 360 graden – de schoonheid van Segesta

Julian Tramper ontdekt Sicilië en neemt ons in een serie 360 graden-video’s mee langs de hoogtepunten van dit fascinerende eiland. Vorige keer bewonderden we het middeleeuwse stadje Erice en de prachtige natuur van Lo Zingaro, dit keer ontdekken we de antieke tempel en het Griekse theater bij Segesta.

Julian: ‘Een Griekse tempel en een theater van ruim tweeduizend jaar oud, die beide bijzonder goed bewaard zijn gebleven. Vanaf de tempel kijk je uit over een diepe kloof en vanaf het theater overzie je de hele vallei, tot aan de kust.

Ik ben in Segesta, volgens kenners een van de meest magische archeologische plekken ter wereld. Ik hou niet van dat soort statements, maar deze keer ben ik het er mee eens. Een plek van wereldformaat, en dat in ons eigen Europa!

Je kunt hier in een uurtje klaar zijn: rondje rond de tempel, met het shuttlebusje naar het theater, en hup, terug naar beneden en de auto weer in. Ik heb er een halve dag rondgekeken, in het zonnetje gezeten op een van de stenen bankjes in het theater en mijn zelf meegebrachte lunch opgegeten terwijl ik aan het genieten was van de spectaculaire vergezichten. Neem een kijkje in 360 graden en ervaar de schoonheid en magie van deze bijzondere plek!’

Dwaal rond de tempel van Segesta:

Ontdek het Griekse theater van Segesta:

Ontdek alle 360 graden-video’s die Julian op Sicilië heeft gemaakt:

*Syracuse in 360 graden

*Pantalica & Akrai in 360 graden

*Griekse tempels en hagelwitte kliffen bij Agrigento

*De ongerepte stranden van Lo Zingaro & mysterieus Erice

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *