Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Masseria Susafa – liefde op het eerste gezicht

Het was liefde op het eerste gezicht, toen Mario van Tururi Tours dit juweeltje ontdekte. Dat begrijp je meteen als je bij Masseria Susafa over de drempel stapt.

Als gast van dit droomverblijf geniet je van het rustige ritme van het Siciliaanse plattelandsleven. Hier is het niet moeilijk om tijd voor jezelf te maken en helemaal op te gaan in de rust en de stilte om je heen. Het voelt echt alsof je even in een andere wereld bent beland!

Masseria Susafa is eigendom van de familie Saeli-Rizzuto, die deze eeuwenoude boerenwoning rond 1865 kocht. Inmiddels runt de vijfde generatie met veel liefde en passie het bedrijf. Ze verwelkomen je met open armen om je kennis te laten maken met hun familietradities en de Siciliaanse cultuur.

De masseria ademt nog altijd de eeuwenoude geschiedenis van deze plek, die ooit een belangrijke rol speelde in de landbouwsector in deze regio. Er wordt nog altijd olijfolie en ricotta op de boerderij gemaakt en ook worden er groenten verbouwd.

Inmiddels is een deel van het boerenbedrijf getransformeerd tot een heerlijk en smaakvol ingericht vakantieresort. Er zijn dertien kamers, elk voorzien van een privé-badkamer, minibar en airconditioning.

De voormalige pachtwoningen zijn met veel zorg en aandacht voor detail gerestaureerd, waardoor alle comfort aanwezig is, zonder afbreuk te doen aan de authentieke sfeer. Elementen als de Siciliaanse cotto-plavuizen, de geglazuurde authentieke tegels en de houten balken aan de plafonds laten de oude Siciliaanse arbeiderswoningen herleven.

Eigenlijk hoef je de deur hier niet meer uit en kun je de hele dag genieten van je vakantie op deze accommodatie. Neem een verfrissende duik in het zwembad, doe een middagdutje in de schaduw onder de pergola of kijk vanaf je het terras uit over het groene landschap.

In de zomer kun je vroeg in de ochtend ook een kijkje nemen als de schapen worden gemolken, als er ricotta wordt gemaakt of je kunt ook een handje meehelpen op de boerderij door bijvoorbeeld groenten van het land te halen.

Maak een wandeling door de prachtige groene, omliggende velden. In de gezamenlijke ruimte, een voormalige stal, vind je een bibliotheek, een televisie en een speeltafel, waar je na een dagje sightseeing lekker kunt gaan zitten, alsof je thuis bent.

Liefhebbers van film komen hier ook aan hun trekken: de oude wijnkelder – waar je ook een wijnbar vindt – wordt regelmatig omgetoverd tot thuisbioscoop. Je zult je op deze masseria niet snel vervelen!

Als je ’s avonds de deur niet uit wil, kun je aanschuiven bij restaurant Il Granaio, in de oude graanfabriek van de boerderij. Hier staan heerlijk Siciliaanse, lokale gerechten op de kaart, waarvoor zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van hun eigen producten. Voor wie wat van de geheimen van de Siciliaanse kookkunsten mee naar huis wil nemen, kan deelnemen aan een kookworkshop.

Ontdek Sicilië

Als je dit fijne vakantieresort zo nu en dan toch even wil verlaten om iets van de omgeving te zien, is er meer dan genoeg keuze. In het omliggende landschap kun je prachtige wandeltochten maken, en ook trekking-liefhebbers kunnen hier volop aan hun trekken komen op de nabijgelegen Balata-berg. Maar je kunt ook een mountainbike lenen bij de accommodatie en de omgeving per fiets verkennen.

Op verzoek worden er ook excursies georganiseerd vanuit Susafa, van een tocht door het landschap tot culturele dagtochtjes naar dorpen en stadjes in de omgeving.

Tussen oktober en november kun je een jeeptour naar de olijfgaarden boeken die dertig kilometer van de boerderij liggen en waar op dat moment de oogst plaatsvindt. Of boek een tochtje te paard onder begeleiding van een gids, waarbij je door het nabijgelegen Parco delle Madonie rijdt.

Masseria Susafa is een van de mooiste accommodaties uit het brede aanbod van Tururi. Neem voor meer informatie contact op via

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *