Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Sardinia Retreat Base – kom tot rust op Sardinië

Het heeft een lange aanloop gevergd, maar Samuele (Sam) Pitzalis heeft dan toch eindelijk zijn huis op Sardinië, in het oudste deel van het monumentale dorpscentrum van Santu Lussurgiu, bekend om zijn uitstekende klimaat in alle opzichten: mensen, cultuur, natuur.

Sam heeft er meteen maar iets extra bijzonders van gemaakt. Zijn huis, dat ook te huur is als vakantiehuis, heet volkomen terecht Sardinia Retreat Base.

Terug-trekken in alle rust
Vanwaar deze naam, Sardinia Retreat Base? Sam: ‘Zowel de gasten als ikzelf – we zijn er niet per se tegelijk – kunnen zich er heerlijk overleveren aan een re-treat, letterlijk terug-trekken dus. Voor rust en nieuwe energie, soms ook bewust voor bezinning.

In het huis vind je veel inspiratie, in alle rust, en de serene pittoreske steegjes rondom maken het af. Santu Lussurgiu is een romantisch, poëtisch dorp. De thematische Blue Zone-wandeling ligt klaar, de Liefdes-wandeling ook.

De huismuren zijn van dikke steen, dus in de zomer heb je geen koeling nodig. Het hout is oud. Het straalt rust uit, een mix van antiek en modern, Sardijns en internationaal. Dankzij de houtkachel, open haard en airco’s, mooi op moderne zonnepanelen, is het er altijd aangenaam.’

Anders dan anders
Sardinia Retreat Base is in het dorp – en eigenlijk op heel Sardinië – anders dan anders, en dat begint op te vallen. Zo is van Sam en zijn concept onlangs deze documentaire gemaakt, als etappeplaats van bijzonder Sardinië.

Sam: ‘Ik gebruik het huis niet alleen voor een eigen retreat of voor huurders die zich terug willen trekken, bijvoorbeeld lezers van Ciao tutti, maar ook voor professionele retreats waar bijzondere coaches en trainers hun gasten begeleiden. Daar kun je je via keepalivetours.com voor aanmelden, als gast maar natuurlijk ook als trainer.’

Bijzondere levensreis
Sam: ‘‘De coaches en trainers kunnen op retreatsardinia.com zien of we een match zijn. Ik ben meer dan enkel de chauffeur: ik doe mee en gooi slimme balletjes op voor de coach / trainer. Dat doe ik op plekken die een link hebben met het programma van die week.

Door die Sardijnse inbreng, krijg je een bijzondere ‘levensreis’. De plekken inspireren, openen, nodigen uit, motiveren, brengen het beste boven. Je vergeet het niet snel: you keep it (en jezelf) alive!

Nieuwe energie
Sam is zelf op Sardinië beland om zijn roots nieuwe energie te geven, met een speciaal aanbod voor mensen die hun leven ook een nieuwe impuls willen geven, nieuwe energie willen opdoen. Voorbeelden van hoe je dat kunt invullen zie je op keepalivetours.com.

Sam: ‘Er is van alles te doen en te beleven. Sardinië is namelijk bijna zo groot als Nederland, maar veel bewerkelijker onderweg. Het is heuvelachtig, met veel bochten op je route. En dan heb ik het nog niet over al die verleidingen onderweg!

Alleen al aan prehistorische ceremoniële plekken: minimaal tienduizend. Sardinië zou eigenlijk Stonehenge en Paaseiland tegelijk moeten zijn. Kijk maar eens naar onderstaande foto’s, dan zie je hoe divers het eiland is.’

Beleef Sardinia Retreat Base met speciale Ciao tutti-korting
Je kunt Sardinia Retreat Base dus op meerdere manieren meemaken:
*je kunt Sams huis als vakantiewoning huren en genieten van deze romantische en poëtische plek – waarbij je als Ciao tutti-lezer bij boeking van zeven nachten maar zes nachten hoeft te betalen
*je kunt als coach een unieke retreat op Sardinië organiseren
*je kunt via keepalivetours.com in een compact groepje meereizen, meegenieten, meepraten – met € 70,- korting voor Ciao tutti-lezers (geldig in 2021)

Welke optie je ook kiest: Sardinië zal je nieuwe energie geven, je hart veroveren en je altijd bijblijven, met dank aan de bijzondere sfeer die Sam, Santu Lussurgiu en alle Sardijnse schoonheid je bieden. Meer weten? Neem dan contact op met Sam via info@keepalivetours.com of via 0031-611334511.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *