Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kun je met de auto naar Sardinië?

Jaarlijks bezoeken veel Nederlanders Italië. Het is dan ook een erg veelzijdig land, dankzij de prachtige natuur, de boeiende historische steden en natuurlijk de Italiaanse keuken. De meeste mensen bezoeken Italië met de auto. Maar wat als je het Italiaanse eiland Sardinië wilt bezoeken? Kun je dan alsnog met de auto?

Sardinië, het andere Italië

Sardinië is, na Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee. Daarmee is het ook het op een na grootste eiland van Italië. Het eiland bestaat uit vijf provincies en heeft ruim 1,6 miljoen inwoners.

Sardinië is een ideaal eiland voor diegene die niet zo van de drukbezochte toeristische gebieden in Italië houdt. Sardinië is ook in de zomermaanden op veel plekken nog relatief rustig.

Rondom Sardinië liggen kleine rotsachtige eilandjes, waarvan sommige bewoond zijn maar waarvan andere nog helemaal ongerept zijn. Sardinië zelf wordt gekenmerkt door een een kustlijn van ruim 1.850 kilometer. Hier vind je lange uitgestrekte stranden, met in het noorden en oosten veel diepe, rotsachtige inhammen.

De hoofdstad Cagliari ligt helemaal in het zuiden van Sardinië en moet je tijdens je vakantie zeker aandoen. Het is een heerlijke mix van geschiedenis, bruisende barretjes en restaurants en natuur, met dank aan het lange stadsstrand waar je zelfs flamingo’s kunt spotten.

Hoe ga je met de auto naar Sardinië?

Met eigen auto in Italië geraken is goed te doen. Duizenden Nederlanders en Vlamingen doen dit, al dan niet met een caravan. Om Sardinië te bereiken, moet je dan wel de Middellandse Zee oversteken. Er gaan dagelijks meerdere veerboten naar Sardinië, zowel van het vasteland van Italië als vanuit andere Europese. Via Overtocht.nl check je alle verbindingen.

Vanuit Italië zijn de belangrijkste havens om met de auto in te schepen de steden Genua, Livorno en Piombino. Het is ook mogelijk om naar Zuid-Frankrijk te rijden. Zowel vanaf Marseille als vanaf Nice vertrekt een ferry richting Sardinië. Het is zelfs mogelijk om vanuit het Spaanse Barcelona de ferry naar Sardinië te nemen.

foto: Simona Bottone

Waar moet je aan denken bij een autovakantie naar Sardinië?

Het grote voordeel van een autovakantie is dat je veel meer vrijheid hebt. Toch zijn er zaken waar je rekening mee moet houden. Boek bijvoorbeeld de ferry naar Sardinië op tijd, vooral als je in de zomerperiode gaat, als de veerdienst intensief wordt gebruikt en ook de Italianen zelf graag vakantie vieren.

Tijdig boeken van de ferry houdt vaak ook een lagere prijs in dan wanneer je op het laatste moment boekt. Regel verder de gebruikelijke zaken die er komen kijken bij een autovakantie.

Kijk allereerst goed na in hoeverre je auto verzekerd is op Sardinië en in de Europese landen waar je op de heen- en terugweg doorheen rijdt. Controleer ook hoe je gsm-netwerk ervoor staat.

Kun je met je huidige abonnement of prepaid-kaart nog verbinding krijgen op Sardinië? Kijk anders na of er een goed en goedkoop sim only abonnement is, waarmee je op Sardinië geen netwerkproblemen krijgt. Je profiteert met een sim only sowieso van een lager tarief, omdat er geen nieuwe gsm bij inbegrepen zit. Je kunt ter plekke ook een Italiaanse sim only kopen. Dan weet je zeker dat je goed zit en dat je de schitterende vakantiefoto’s kunt delen met je vrienden en familie!

Nog meer tips voor je vakantie op Sardinië

Ga je op vakantie naar Sardinië? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel de Special over Sardinië

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *