Ga op pad met onze City Walks!

Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Met de nieuwe RTL 4 realitysoap Het Italiaanse Dorp: Ollolai volg je vanaf half juli zes weken lang elke werkdag vijf Nederlandse stellen en gezinnen die de kans hebben gekregen een authentiek, vervallen Sardijns huis te kopen voor slechts één euro. Ze gaan allemaal vol enthousiasme aan de slag om hun nieuwe huis bewoonbaar te maken en hun Italiaanse droom te realiseren.

De burgemeester van Ollolai, Efisio Arbau, heeft dit opvallende aanbod bedacht om het dorp nieuw leven in te blazen. De bevolking veroudert, veel jongeren zijn naar de grote stad of zelfs naar het buitenland vertrokken, waardoor het karakteristieke Ollolai dreigt te veranderen in een spookdorp.

De toeristische mogelijkheden op het eiland Sardinië zijn enorm, maar vereisen wel enige creativiteit, lef en ondernemersgeest. Daarom heeft de burgemeester ondernemende Nederlanders met een Italiaanse droom opgeroepen om samen met hem én de lokale bevolking Ollolai weer terug te brengen naar de oude glorie.

Stap één: een aantal vervallen huizen werd voor slechts één euro te koop aangeboden. Deze prijs geldt onder twee voorwaarden: de nieuwe eigenaren moeten hun vervallen huis mooi opknappen én hun ondernemersplan moet ook echt een steentje bijdragen aan de economie van het dorpje.

Het Italiaanse Dorp: Ollolai is vanaf maandag 16 juli elke werkdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Elke week leggen de Nederlanders verantwoording af over de voortgang van hun bedrijfsplan aan de vierkoppige dorpsraad van Ollolai. Het koppel of gezin met de meeste vooruitgang in die week, ontvangt ter aanmoediging wat extra hulp bij de verbouwing.

Aan het einde van de reeks wordt de balans opgemaakt en kan het gezin of koppel met de meeste vooruitgang zelfs een groot deel van hun eigen investering terugverdienen. Lukt het de Nederlanders hun eigen droom én daarmee de droom van Ollolai uit te laten komen?

foto’s: Roland J. Reinders | Het Italiaanse Dorp: Ollolai (RTL4)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Peccato dat we dit in België niet kunnen bekijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *