Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Met de nieuwe RTL 4 realitysoap Het Italiaanse Dorp: Ollolai volg je vanaf half juli zes weken lang elke werkdag vijf Nederlandse stellen en gezinnen die de kans hebben gekregen een authentiek, vervallen Sardijns huis te kopen voor slechts één euro. Ze gaan allemaal vol enthousiasme aan de slag om hun nieuwe huis bewoonbaar te maken en hun Italiaanse droom te realiseren.

De burgemeester van Ollolai, Efisio Arbau, heeft dit opvallende aanbod bedacht om het dorp nieuw leven in te blazen. De bevolking veroudert, veel jongeren zijn naar de grote stad of zelfs naar het buitenland vertrokken, waardoor het karakteristieke Ollolai dreigt te veranderen in een spookdorp.

De toeristische mogelijkheden op het eiland Sardinië zijn enorm, maar vereisen wel enige creativiteit, lef en ondernemersgeest. Daarom heeft de burgemeester ondernemende Nederlanders met een Italiaanse droom opgeroepen om samen met hem én de lokale bevolking Ollolai weer terug te brengen naar de oude glorie.

Stap één: een aantal vervallen huizen werd voor slechts één euro te koop aangeboden. Deze prijs geldt onder twee voorwaarden: de nieuwe eigenaren moeten hun vervallen huis mooi opknappen én hun ondernemersplan moet ook echt een steentje bijdragen aan de economie van het dorpje.

Het Italiaanse Dorp: Ollolai is vanaf maandag 16 juli elke werkdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Elke week leggen de Nederlanders verantwoording af over de voortgang van hun bedrijfsplan aan de vierkoppige dorpsraad van Ollolai. Het koppel of gezin met de meeste vooruitgang in die week, ontvangt ter aanmoediging wat extra hulp bij de verbouwing.

Aan het einde van de reeks wordt de balans opgemaakt en kan het gezin of koppel met de meeste vooruitgang zelfs een groot deel van hun eigen investering terugverdienen. Lukt het de Nederlanders hun eigen droom én daarmee de droom van Ollolai uit te laten komen?

foto’s: Roland J. Reinders | Het Italiaanse Dorp: Ollolai (RTL4)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Peccato dat we dit in België niet kunnen bekijken…

  2. Hello mayor of ollolai we watch this dutch programme every night,we were wondering do you have more houses for sale, we would love to buy one and our daughter husband and two children from 1 and 3 years and family and son…. we are very interested thanking you Catherine

  3. Ciao Catherine, deze vraag zou ik direct aan de burgemeester zelf stellen (maar dan wel in het Italiaans, want zoals je tijdens de serie kunt zien spreekt hij nauwelijks Engels). Wij hebben alleen over het programma geschreven en zijn er verder niet bij betrokken. Succes!

  4. hierbij zou ik ook een reactie willen geven . Vindt dit enorm mooi programma zou de mensen die met de drank bezig zijn willen adviseren om de Jumbo in nederland aan te spreken om flessen wijn af te nemen of de Aldi probeer het zou ik zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *