Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Oneindig ontspannen aan het zwembad

We vieren de zomer met een duik in 7 schitterende infinity pools. Stuk voor stuk pareltjes die meteen bij de eerste aanblik een paradijselijk gevoel oproepen, met hun helderblauwe water en oneindig panorama. Je hoort het water bijna zachtjes klotsen, ziet de tinten blauw van het zwemwater overgaan in die van lucht en zee en steekt je teen al even voorzichtig in het water voor je straks een duik neemt. Hier kun je de hele dag ontspannen, van een frisse ochtendduik tot een aperitivo aan de rand van het in de avondzon schitterende water.

zwembad-Italie-aperitivo-Aperol-Spritz

1 Hotel Caruso aan de Amalfikust
De allermooiste infinity pool is die van Hotel Caruso in Ravello, aan de Amalfikust. Het kost een vermogen om hier te slapen, maar in plaats van een nachtje in een van de superdeluxe kamers dromen wij vooral van een duik in dit hemelse zwembad.

Hotel-Caruso-Ravello (4) Hotel-Caruso-Ravello (5)

2 Hotel Caesar Augustus op Capri
Een goede tweede infinity pool vind je bij Hotel Caesar Augustus, een eindje verder in zee, op Capri. Vanaf het terras van dit hotel – én vanuit hun zwembad – is het panorama over de Baai van Napels uniek, zeker tegen de avond. Wat wil je ook onder toeziend oog van niemand minder dan keizer Augustus zelf?

Hotel-Caesar-Augustus-Capri Hotel-Caesar-Augustus-Capri-2 Hotel-Caesar-Augustus-Capri-3

3 Hotel Principe di Salina op Sicilië
Ook onze volgende droomplek brengt je in hogere sferen: Hotel Principe di Salina. Dit keer is het hotel vernoemd naar een prins in plaats van een keizer, maar dat doet niets af aan de luxe – en evenmin aan het bijzonder mooie zwembad. Het eilandgevoel wordt al dobberend en starend naar de horizon nóg intenser!

Hotel-Principe-di-Salina-Sicilie Hotel-Principe-di-Salina-Sicilie-2

4 Palazzo Naiadi in Rome
Eindeloos turen naar de horizon kan echter niet alleen met de zee in de buurt, ook in de grote steden vind je hotels met infinity pools – vaak op het dak. In Rome is het nog altijd onze droom om een keer in Hotel Palazzo Naiadi te slapen (het vroegere Boscolo Exedra), met de mooie waterpartij op het Piazza della Repubblica voor de deur en een schitterend zwembad op het dak, voor een duik omringd door Romes eeuwigheid…

Hotel-Boscolo-Exedra-Rome (1) Hotel-Boscolo-Exedra-Rome (2)

5 Villa La Palagina in Toscane
De twee infinity pools van Villa La Palagina in de Toscaanse heuvels hebben we wél al mogen bewonderen tijdens ons verblijf dit voorjaar, maar het was toen helaas nog te koud om er ook een duik in te nemen. Dat gaan we zeker nog een keer doen, want het uitzicht vanuit het zwembad over de Chianti is adembenemend mooi!

Hotel-Villa-Palagina-Toscane Hotel-Villa-Palagina-Toscane-2

Al waren we ook meteen verliefd op de infinity pool van Villa Margherita, een privé-villa net naast Villa La Palagina, die je met vrienden of familie kunt huren. Drankje erbij, een zonsondergang en een sterrenhemel; dit zwembad is ervoor gemaakt!

Villa-Margherita-Villa-La-Palagina-Toscane

6 Albergo Villa Casanova in Lucca
Wat een genot moet het zijn om van je luxe kamer in Villa Casanova naar het zwembad te wandelen en de dag te beginnen met een paar baantjes zwemmen, met uitzicht over pijnbomen en de Toscaanse heuvels. Het is dat overdag Lucca roept, maar anders zouden we hier de hele dag dobberen…

Albergo-Villa-Casanova-Lucca (1) Albergo-Villa-Casanova-Lucca (3)

7 Hotel Splendido in Portofino
De naam van deze laatste plek, Hotel Splendido, geeft al aan dat het schitterend ligt, maar je moet er zijn geweest om te zien hoe schitterend het tegen de uit zee oprijzende rotsen ligt. Het zwembad kijkt uit over de baai, met een olijfboom op de voorgrond. Bootjes varen af en aan terwijl jij heerlijk ligt te dobberen. Ontspanning ten top!

Hotel-Splendido-Portofino (2) Hotel-Splendido-Portofino (3)

Geniet van een eindeloze zomer!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *