Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Quadrilatero d’Oro – chique shoppen in de modewijk van Milaan

De modewijk van Milaan wordt ook wel Il Quadrilatero d’Oro (‘de gouden vierhoek’) genoemd. De Via Manzoni, de Via Monte Napoleone, de Corso Venezia en de Via della Spiga vormen een vierhoek waarbinnen alle belangrijke modeketens een winkel hebben: Armani, Gucci, Prada, Valentino, Versace… Hier vergaap je je aan de mooie etalages en aan de mensen die bepakt en bezakt met hun nieuwe aanwinsten naar buiten wandelen.

Tussen alle modewinkels schittert ook het achttiende-eeuwse Palazzo Morando, aan de Via Sant’Andrea 6, met niet alleen een prachtig interieur, vol antiek, beelden en schilderijen, maar ook met een unieke collectie kostuums, voor een kijkje achter de schermen van het modieuze Milaan van weleer… Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.30 uur. Van 1 mei tot met 31 oktober kun je er tot 19.30 uur terecht.

We geven je alvast een klein voorproefje van ‘de gouden vierhoek’ met een fotoreportage:

Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (5) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (6) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (7) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (8) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (9) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (10) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (11) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (12) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (13) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (14) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (15) Milaan-mode-wijk-Quadrilatero-Oro (16)

Hongerig van het etalages kijken? Ga dan naar Il Salumaio di Montenapoleone (Via Santo Spirito 10), dan heb je weer genoeg energie voor eindeloze passessies!

Nog veel meer tips voor Milaan
Nog veel en veel meer tips voor Milaan vind je de Ciao tutti Special Milaan, de beste tips en adressen. In bijna 400 pagina’s delen we de mooiste verhalen, de beste tips en de fijnste adresjes voor een bezoek aan Milaan.

Bestel de Special over Milaan

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, tablet en/of smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *