Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

East Market – vintage shoppen in Milaan

Een beetje stad kan niet meer zonder een vintage markt. In Milaan kun je sinds een jaar of vijf elke maand naar hartenlust vintage shoppen tijdens de East Market. Inge neemt je er in deze blog mee naartoe.

Inge: ‘In 2014 organiseerde een groep vrienden voor het eerst een kleine markt waar vintage voorwerpen, tweedehands kleding en (design)meubels, cd’s en elpees en alles wat oud maar de moeite waard is werd verkocht. Met de opkomst van de ‘hipstercultuur’ groeide ook de markt.

De kleine vintage markt groeide uit tot de East Market, in de wijk Lambrate, in het oosten van Milaan. De wijk was tot dan toe vooral bekend vanwege de jaarlijkse design beurs, de Salone del Mobile.

Elk jaar in april werd de wijk Lambrate een week ‘overgenomen’ door designers die daar hun nieuwste objecten tentoonstelden. Dankzij de maandelijkse East Market werd dit gebied ook in andere periodes interessant.

Lambrate veranderde elke laatste zondag van de maand in een hippieachtige omgeving waarin vintage liefhebbers hun slag konden slaan en de meest originele outfits en (woon)accessoires konden vinden. Het werd echt een belangrijke plek in de stad, waar je gezien moest worden.

De markt werd zo populair dat er zelfs een East Market Diner werd geopend, een restaurant in Amerikaanse stijl met op de kaart natuurlijk vooral Amerikaans getinte gerechten als hamburgers en cheesecake. Je kunt hier nog steeds terecht voor een lunch of een echt Amerikaans diner.

De East Market zelf groeide een klein jaar geleden echter uit zijn jasje. Men besloot de vintage markt te verhuizen naar de Via Mecenate, een lange straat in het zuidoosten van Milaan waar ooit vliegtuigen gebouwd werden.

Langzaam is dit stukje stad aan het opbloeien, ook vanwege de keuze van het modehuis Gucci om daar het nieuwe hoofdkantoor te realiseren. De verhuizing van de East Market naar deze locatie in Milaan is dus geen vreemde keuze.

Nog steeds kun je hier elke laatste zondag van de maand (check de Facebookpagina van de East Market voor de exacte data) heerlijk vintage shoppen. In vier grote hallen vind je alles wat een echte vintageliefhebber nodig heeft: van originele 501 Levi’s tot prachtig leren tassen, van enorme zonnebrillen tot kledingpatches.

Als je tussen het shoppen en snuffelen even pauze nodig hebt, geniet je op de food court van allerlei lekkers, zoals vers bereide smoothies, heerlijke focaccia’s en toe natuurlijk een echt Italiaans ijsje!

Op zoek naar vintage kleding maar in Milaan terwijl er geen East Market wordt georganiseerd? Ga dan naar Via Gian Giacomo Moro, waar verschillende kledingzaken zoals Cavalli e Nastri en Bivio prachtige vintage items verkopen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *