Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Met deze tips ga je onbezorgd met de camper of boot naar Italië

Voor steeds meer Italiëliefhebbers is de camper het ideale vakantiehuis op wielen. De afgelopen twee jaren zijn er veel campers aangeschaft, zowel nieuw als tweedehands. Zo heb je de vrijheid van het kamperen, van het gaan en staan waar je wil, maar toch wat meer luxe dan een tent.

Die trend zet zich ook dit jaar voort, al betreft het nu vooral tweedehands campers. Het aantal verkochte tweedehands kampeerauto’s was in het eerste kwartaal van 2022 hoger dan ooit, zo blijkt uit de gegevens van Bovag, RDC en Kampeer & Caravan.

Campercontact – de mooiste camperlocaties

Hoe vind je nu de beste plek als je met je camper naar Italië wil? Daarvoor kun je de handige app Campercontact downloaden. Daarvan is zowel een gratis als een betaalde versie beschikbaar.

In de app vind je de mooiste camperlocaties in bijna zestig landen, waaronder ook Italië. Naast locaties staat er ook nog een schat aan andere handige informatie in deze app. Zo geeft de app een kort overzicht van de omgeving, hoe rustig het is, of er een restaurant in de buurt is en of je vanaf die plek bijvoorbeeld makkelijk met de trein naar een stad kunt gaan.

Veel vakantiegangers kijken ook graag naar reviews van eerdere gasten. Ook die zijn via de app te vinden, naast een mooie selectie aan foto’s. Verder kun je in één oogopslag zien wat de prijs per dag voor je camper is en hoeveel sterren de betreffende locatie krijgt.

Voorbereidingen voor je camperreis

Een camper verzekeren is iets waar je eigenlijk niet omheen kunt. Staat je camper tijdens de wintermaanden in een stalling, dan is het zaak om deze verzekeringen ook dan door te laten lopen.

De hoogte van de verzekering hangt onder meer af van waar je naartoe gaat, of het een all risk- of WA-verzekering is en hoeveel kilometers je op jaarbasis denkt te gaan rijden.

Check voor je op reis gaat ook onze tips voor je reis naar Italië, zodat je goed voorbereid op weg gaat en niet voor verrassingen komt te staan.

Neem je ook de boot mee naar Italië?

Ben je een echte watersportliefhebber, dan wil je waarschijnlijk ook je eigen boot meenemen. Naast de Middellandse Zee vind je ook veel mooie meren in Italië. Daarvan zijn het meer van Lugano, het Lago Maggiore, het Gardameer en het Comomeer de bekendste.

Let er wel op dat je niet op alle Italiaanse meren mag varen. Op sommige meren heb je een tijdelijk Italiaans registratiebewijs nodig of mag je alleen met boten varen met een motorvermogen tot 4 pk.

Neem je een eigen boot mee dan is je boot verzekeren verplicht. Dat moet minstens een WA-verzekering zijn met een minimaal verzekerd bedrag van vijfhonderdduizend euro per gebeurtenis.

Heb je een hotelkamer of een huisje gehuurd, kijk dan goed of je de auto met trailer bewaakt kunt parkeren en of er een trailerhelling in de buurt is waar je vrij gebruik van kunt maken. Zo kun je altijd makkelijk het water op.

Ben je van plan om je boot na gebruik in het water te laten liggen, reserveer dan ruim op tijd een boei of ligplaats. Dan hoef je de boot niet steeds in en uit het water te halen en geniet je nog meer van je vaarvakantie.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *