Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bewonder de street art van Alice Pasquini in Antrodoco

Antrodoco is een klein dorp in de regio Lazio, niet ver van de grens met de regio Abruzzo. We hadden er nog nooit van gehoord, tot Alice Pasquini – een van de bekendste street artists van Italië – er in september neerstreek om het dorp op te fleuren met haar portretten.

Op uitnodiging van de Resistenza Street Art Gallery in Antrodoco – die net als vorig jaar een aantal kunstenaars naar Antrodoco liet komen om nieuwe werken te maken – schilderde Alice haar herkenbare kunstwerkjes aan onder meer de Via Ponte, de Via Cutilia, de Corso Roma, de Via del Castello, de Via Savelli en op het Piazza del Popolo.

foto’s: Alice Pasquini

Nog meer street art in Antrodoco

Al dwalend door de straatjes van Antrodoco kom je ook werk van andere street artists tegen. Onder meer Uno, Lucamaleonte, Luis Gomez de Teran, Neve, Alessandra Carloni en Sten Lex kwamen naar dit afgelegen dorpje om een uniek souvenir achter te laten.

foto’s: Resistenza Street Art Gallery

Ontdek nog meer street art in Italië

Fan van street art? Check dan ook deze blogs over street art – in onder meer Bologna, Florence, Rome en Palermo, maar ook in kleinere dorpjes. Met dank aan al deze pareltjes geniet je nog meer van je bezoek aan een van deze plaatsen!

Een boek vol street art

Ben je net zo dol op street art als wij? Dan is het net verschenen boek Street art in Italia – viaggio fra luoghi e persone van Anna Fornaciari e Anastasia Fontanesi wellicht een aanrader. Het boek is te koop in de Italiaanse boekhandel en via Amazon.

Samen met de auteurs reis je naar achtenvijftig street art-bestemmingen, in zeventien Italiaanse regio’s, aan de hand van prachtige foto’s, anekdotes en praktische informatie om de ruim vijfhonderd street art-werken die een plekje hebben gekregen in dit boek met eigen ogen te gaan bewonderen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *