Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Hoera, we vieren tien jaar Ciao tutti!

Het is feest vandaag! Precies tien jaar geleden publiceerde Saskia haar eerste blog op Ciao tutti, vanuit Rome. Inmiddels zijn er duizenden artikelen gepubliceerd, over authentieke dorpjes en zonnige stranden, over kleurrijke haventjes en fijne restaurants, over recepten om van te watertanden, (kook)boeken, films en muziek waarmee je Italië heerlijk in huis haalt.

Saskia in Rome, 2010

Nog altijd brengt Ciao tutti jullie dagelijks een stukje Italië; Saskia sloeg sinds die eerste dag van februari in 2010 nog nooit één dag over. Dat betekent 3652 dagen onafgebroken Italiëinspiratie!

Een indrukwekkend getal, waar we dit weekend met het hele Ciao tutti-team op toosten – in Rome, de plek waar het allemaal begon. Je kunt de feestelijkheden volgen via Instagram, maar natuurlijk doen we later ook hier nog uitgebreid verslag.

Terugblik op tien jaar Ciao tutti
Saskia: ‘Het idee voor een blog kwam van mijn broer Hans, iets waar ik hem nog elke dag dankbaar voor ben. Het onderwerp was voor mij van meet af aan duidelijk: Italië en ik, wij zouden nooit uitgepraat raken – dat wist ik zeker.

Dat is meteen een advies voor iedereen die een blog wil beginnen: kies een onderwerp waar je ook in het echt niet over uitgesproken raakt en waar je zelf elke keer opnieuw enthousiast van wordt.

Dan is schrijven nooit een opgave. Elke blog is opnieuw een feestje om te bedenken en om te schrijven. En de research is in mijn geval al helemaal nooit vervelend!

Saskia in Palermo, 2018

Hoewel ik nog altijd de meeste artikelen zelf schrijf en nog heerlijk vaak zelf op reis ben, zijn er veel teveel mooie plekken in de laars om in één mensenleven te kunnen bezoeken. Vandaar dat ook andere Italiëliefhebbers voor Ciao tutti op pad gaan: schrijvers en fotografen, Romeliefhebbers of sportievelingen van wie het hart vooral in de bergen sneller gaat kloppen.

Dat levert ook voor mij weer nieuwe inspiratie op. Soms geniet ik nog meer van de berichtjes en foto’s die ik van mijn collega’s krijg opgestuurd als ze in Italië op reis zijn, dan van mijn eigen ervaringen. Het is zo heerlijk om door andere ogen opnieuw verliefd op Italië te worden en die gedeelde passie weer te voelen oplaaien…

Ik wil hier dan ook alle leden van het fijne Ciao tutti-team bedanken, voor hun verhalen, foto’s en tips maar vooral vanwege hun nimmer aflatende passie en enthousiasme.

Zonder jullie, Annerike, Carola, Chiara, Djoni, Elke, Erwin, Felice, Jesper, Jessica, Liza, Marc, Marloes, Nadine, Paul, Tim, Vivian, Wendelijn en Willemijn, zouden die 3652 dagen een stuk minder leuk, gezellig en inspirerend zijn geweest. Zonder jullie had ik niet zo veel plezier gehad in het ontdekken van Italië én in het delen van deze ontdekkingen.

Ook zorgt een aantal gastbloggers voor unieke verhalen vanuit hun woonplaats in Italië, van Piemonte tot Puglia, of over hun bijzondere Italië-expertise, van culinaire historie en Italiaanse wijn tot Italiaanse muziek. Vandaar een welgemeende grazie mille a Aimée, Carlijn, Felicia, Frans, Hans & Marga, Heleen, Inge, Iris & Joël, Jeannette, Manon, Manuela, Natascha & Nicolas, Otto, Renée en Vanessa.

Ik geniet elke keer weer als een van jullie verhalen in mijn mailbox opduikt en ik de lezers van Ciao tutti een kijkje kan geven in jullie wereld.

Grazie a tutti voi!
De állergrootste grazie is echter voor jullie, lezers, die in zeven jaar tijd zijn uitgegroeid van twintig familieleden en vrienden tot meer dan 225.000 Italiëliefhebbers. Wat heerlijk dat jullie meelezen, meereizen, meekijken, meegenieten! Ik ken jullie niet meer allemaal bij naam maar ik probeer jullie nog allemaal trouw van antwoord te voorzien als jullie een vraag mailen, een berichtje sturen of een reactie achterlaten.

Dank voor jullie vragen en opmerkingen, jullie complimentjes en soms kritische noten, voor jullie aanwezigheid, aan de andere kant van mijn scherm. Die directe interactie is – naast al dat moois in Italië – iets waar ik dagelijks van geniet. Grazie di cuore!

Feestelijk jubileumjaar start met taart!
Gedurende dit jubileumjaar maken we ons dankjewel een beetje tastbaar met een aantal spetterende winacties die we voor jullie hebben opgezet. Ook publiceren we een aantal kleurrijke jubileumspecials met de tien mooiste plaatsjes in een van de Italiaanse regio’s, waar we nog meer dan anders onze liefde en aandacht instoppen.

Natuurlijk zorgen we daarnaast ook ‘gewoon’ weer voor elke dag een kleurrijk stukje Italië op je scherm, met vandaag – als aftrap van een feestelijk jubileumjaar – een heerlijke citroenmeringue-taart met limoncellocrème en rood fruit, naar recept van Janneke Philippi.

Je moet hem wél zelf maken, want we kunnen niet met ruim 225.000 mensen aan tafel, maar als je het recept stap voor stap volgt kan het niet mislukken. Geniet ervan!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

27 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd Saskia
  Groetjes Erwin en Nicole

 2. Ciao tutti ,AUGURI AUGURI AUGURI !!!
  Ik geniet steeds van jullie nieuws brief en dat mag gevierd worden.
  Giovanna. (Joke )

 3. Gefeliciteerd met deze mijlpaal, ga vooral door met je mooie verslagen Ciao.

 4. Van harte gefeliciteerd!

 5. Ciao tanti auguri

 6. Saskia

  Tantissimi complimenti e grazie
  Willy da Bruges

 7. Anita van Iersel

  Tanti auguri Saskia! Dat er nog maar vele mooie jaren mogen volgen. Iedere keer weer verrassende reistips en nieuws over il bel paese. Ik geniet… iedere keer weer…

 8. Jeanneke Meijers

  Tanti auguri cordiali, ciao tuttiteam.
  Ik geniet van elke Ciaotutti nieuwsbrief en heb menige suggestie ter harte genomen.
  Veel succes en inspiratie voor nog eens 10 jaar.
  Jeanneke Meijers

 9. Tanti auguri Saskia!
  Net als jij geniet ik van alles dat met Italië te maken heeft en wat je schrijft is helemaal waar: de research daarvoor doen is een bonus inderdaad! Ik hoop nog heel veel van jouw mooie en inspirerende verhalen te lezen!

 10. tanti auguri
  buon compleanno

 11. We genieten telkens weer van die toffe tips en adresjes. Doe zo voort. We blijven trouwe lezers.

 12. Jurgen (Giorgione)

  Tantissimi auguri.
  Bedankt voor de mooie artikels en foto’s die de tijd tussen 2 reizen naar italie helpen te overbruggen 🙂

 13. Tanti auguri Saskia. Ook voor je medewerkers.
  Dat je nog heel lang door mag gaan.
  Het blijft genieten !!!!
  Alleen al het lezen en de tips over Italië geven me het gevoel dat ik een beetje daar ben.
  Ciao tutti.

 14. Paul en Judith Verhoef

  Gefeliciteerd! En genieten jullie maar op deze feestelijke dag!

 15. Complimenti, auguri e ‘buona festa’!

 16. Tantissimi auguri! Al 10 jaar is Ciaotutti mijn favoriete plek voor ‘alles Italië’ Niet alleen informatie voor bijna elke plek en de aanraders om ergens heerlijk te gaan eten , maar ook als er geen directe reisplannen zijn om te genieten van de foto’s en verhalen en zo elke week een beetje Italië in mijn leven binnen te laten komen. Heerlijk genieten! Ga zo door en gefeliciteerd met dit bijzondere jubileum. Mille baci!

 17. Marjelly Jongsma

  Van harte gefeliciteerd ! Wat leuk is het elke keer weer om alle tips te lezen. De mooie artikelen en de foto’s erbij. Als je al niet van Italie hield dan komt dat vanzelf wel na al dit moois te lezen. Wij hebben Italie al van boven tot onder bezocht. Nooit raak je uitgekeken en blijf je je verwonderen over de mooie natuur, de cultuur en kunst, het lekkere eten , de vriendelijke mensen. Wat een fantastisch land. Ik hoop nog heel veel nieuws te ontdekken via Ciaotutti.
  Bedankt !,
  Marjelly

 18. Comlplimenti, tantissimi auguri Saskia en het hele team.
  Altijd uitkijkend naar je blogs met zoveel informatie, adresjes en heerlijke recepten.
  Een bijzonder jublieum, met dank ook aan je broer!!
  Ga zo door, dan kunnen wij Italië nog beter leren kennen en ontdekken.

  Een groot Italië fan!

  Joyce Peterzon

 19. Marij van den Munckhof

  Hieperdepiep……van harte en ga zo door!

 20. Bravo, continua e auguri comme questo sito

 21. Franny van kemp

  Van harte gefeliciteerd, ik kijk altijd uit naar de nieuwsbrief deze is heerlijk om te lezen. Je boek is ook geweldig daar ga ik aankomende vakantie veel plezier van hebben.

 22. Hartelijk gefeliciteerd. Ga nog vooral lang door.

 23. Van Harte Saskia met jouw jubileum. Je hebt een prachtig product ,met medewerking van jouw broer, op internet gecreëerd. daar mag je met recht trots op zijn. ik lees je blogs elke keer met veel plezier. Hopelijk weer tot ziens in Maastricht. Warme groet, Marion

 24. Een genot om jullie blog iedere keer weer te lezen! Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Auguri!

 25. Minnie Lisapalij

  Van harte met het 10-jarige jubileum van Ciao Tutti. Mooie mijlpaal! Fijne dag!

 26. Van harte proficiat met deze mijlpaal. Steeds herkenbaar de foto`s van de mooie steden en gebieden. Ga zo door met schrijven. Ik geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *