Home » Reizen door Italië » Florence » Florence in Love
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Florence in Love

De lucht boven Florence zindert van liefde woensdagavond. Dan vindt in de Odeon Cinema namelijk de première plaats van de korte film Florence in Love, geregisseerd door de in Florence geboren maar inmiddels in New York wonende Diana Santi.

Vijftien minuten spat de liefde van het scherm. De liefde voor de stad Florence, met zijn schitterende skyline van koepels en kerken, gezien vanaf Piazzale Michelangelo, de liefde voor de Italiaanse keuken maar vooral ook de liefde tussen de Amerikaanse Laura en haar man Robert.

Het welgestelde paar uit New York is in Florence omdat Robert een belangrijke deal kan sluiten. Omdat Laura niet als een soort accessoire op haar hotelkamer wil wachten tot haar man tussen de bedrijven door tijd voor haar heeft, nodigt ze ook haar jongere minnaar Peter uit om van New York naar Florence te vliegen.

Maar in plaats van een romantisch rendez-vous bij de Ponte Vecchio, rent Laura door de stad op zoek naar haar man, die ze verdenkt van een romantisch onderonsje met haar eigen kapster. De camera volgt haar overal, maar we zullen het plot niet verklappen…

Regisseur Diana Santi vertelt: ‘Deze film is een eerbetoon aan Florence, de stad waaraan ik mijn hart verloor. Hoewel het niet mijn eigen verhaal is, is de film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Maar toen ik het via via hoorde, zag ik direct een film voor me, het is zo hilarisch!’

Diana Santi besloot met haar team en een kleine cast naar Florence te reizen om de film ter plekke op te nemen. De sfeer van de stad is volgens haar namelijk onmisbaar; dat zou in een studio nooit hetzelfde effect hebben opgeleverd. In slechts drie dagen en drie uur maakten ze alle opnamen.

En dat ook nog met een zeer beperkt budget. Voor slechts 5000 euro is de hele film gemaakt. Luxe hotels openden hun deuren voor de filmploeg, en het modemerk Luisa Via Roma sponsorde de kleding. Santi geeft toe dat het daarbij zeker hielp dat ze zelf Florentijnse is, en dat ze een positieve boodschap uit wilde dragen, die ze over de hele wereld wil verspreiden.

‘Elke keer als je het magische woord ‘Florence’ uitspreekt, smelt iedereen,’ zo legt ze uit. ‘Filmproducten en –regisseurs moeten hiervan profiteren. Bovendien is Florence een heerlijke stad, dus waarom zou je er niet een tijdje willen werken en filmen? Wedden dat je dan, net als iedereen die ik ken, verliefd wordt op de stad?’

Dat kunnen wij als geen ander beamen. Het wordt vast en zeker een geweldige première woensdagavond. Wie in Florence is, moet zeker even een kijkje nemen. De film begint om 20.00 uur in Cinema Odeon (Piazza Strozzi). Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Zorg wel dat je op tijd bent, want als de zaal vol is, moet je het met de gelukzalige glimlach doen waarmee alle bezoekers na een kwartier naar buiten komen…

Kijk hier alvast de trailer of bezoek de website van Florence in Love

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *