Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De meest fotogenieke plekken in Italië

Toscaanse heuvels met ranke cipressen, duiven die spetteren in stadsfonteinen, een bijzondere lichtval op van zichzelf al mooie gebouwen… Italië kent tal van fotogenieke plekken.

Wij nemen dan ook altijd onze camera mee als we op pad zijn om nieuwe ontdekkingen te doen. Want ook al heb je een plek al tig keer gezien, door de lens van je camera kan het er weer nét even anders uitzien, met dank aan het licht, een Vespa of een ander detail dat de plek een andere aanblik geeft.

Italian scooter in the street

Rome vereeuwigd
We zijn natuurlijk niet de enigen die met een camera in de hand door Italië trekken. Zo staan de Spaanse Trappen in Rome in de top 10 van de meest gefotografeerde plekken ter wereld.

Spaanse-Trappen-Rome

Zelf fotograferen we in Rome liever de skyline, met de schitterende koepels en andere skyline-symbolen die zo kenmerkend zijn voor de stad.

skyline-Rome

Een uitdaging in Rome is het fotograferen van de koepel van de Sint-Pieter door het sleutelgat op het Piazza dei Cavalieri di Malta. Daar hebben we heel wat uurtjes doorgebracht om een mooie foto te maken. Niet van het sleutelgat uiteraard, maar van het uitzicht dat je door het sleutelgat hebt.

Gelukkig konden we in het voorjaar een bezoek brengen aan de tuinen van de villa, waardoor de koepel letterlijk en figuurlijk een beetje dichterbij komt.

sleutelgat-Rome-Sint-Pieter

Venetiaans perspectief
Ook in de top 10 van meest gefotografeerde plaatsen ter wereld staat de Ponte dell’Accademia in Venetië, een van de bruggen over het Canal Grande. Kies hier eens voor een ander perspectief – maar vergeet ook de andere bruggetjes en waterwegen van de stad niet, liefst ver buiten de toeristische routes…

Venetie-Canal-Grande-Ponte-Accademia-brug

Florence aan je voeten
Italië is echter nog meer vertegenwoordigd in de top 10 meest fotografeerde plekken, en wel met het Piazzale Michelangelo in Florence. Vanaf dit plein heb je inderdaad een práchtig uitzicht over de stad, met alle beroemde bezienswaardigheden aan je voeten: de Duomo met de indrukwekkende koepel, de Galleria degli Uffizi, het Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio.

Florence

De andere zeven meest gefotografeerde plekken ter wereld vind je buiten Italië, maar binnen de grenzen van de laars zijn dit nog eens vijftien plekken (in willekeurige volgorde) die geregeld op de gevoelige plaat worden vastgelegd:

Monterosso-al-Mare-Cinque-Terre-Liguriede kleurrijke dorpjes van Cinque Terre

dak-Duomo-Milaanhet dak van de Duomo in Milaan

scheve-toren-Pisa-Campo-Miracolide Scheve Toren op het Veld der Wonderen in Pisa

San-Gimignano-nightde torens van San Gimignano

Julia-Veronade bronzen Julia in Verona

zonnebloem-Italievelden vol zonnebloemen in Toscane en Le Marche

Puglia-trullo-hartbetoverende trulli in Puglia

Toscane-La-Foce-cipressen-wegde cipressen in Toscane, vooral tussen La Foce en Radicofani

Trabuccco at sunsetde trabocchi (of trabucchi) aan de kust van Abruzzo, Molise en Puglia

Segesta-tempel-Siciliede Griekse tempels op Sicilië, o.a. bij Agrigento en Segesta

Florence-DavidMichelangelo’s David in Florence

Umbrie-Piano-Grande-Italie-groenhet groene Italië op de Piano Grande in Umbrië

Senigallia-Le-Marche (12)de Rotonda a Mare in Senigallia

Tivoli-tuinen-Villa-Estede tuinen van de Romeinse keizerlijke villa’s in Tivoli

Amalfi-Ravello-2het Terrazza dell’Infinito in Ravello, aan de Amalfikust

Ook leuk om te lezen: GrandLife stelde een top 10 samen van de mooiste plekken in Italië

Persoonlijke vakantieherinneringen
Heb jij al deze pareltjes al op de gevoelige plaat vastgelegd? Natuurlijk kun je de foto’s van deze prachtige plekken na terugkomst van vakantie in een (digitaal) fotoalbum bewaren, maar leuker is het om er een persoonlijker vakantieherinnering van te maken.

Wat dacht je van het afdrukken van de allermooiste foto op canvas, zodat je elke dag opnieuw even kunt wegdromen bij die heerlijke herinnering aan Italië? Wil je écht vergeten dat je weer thuis bent, denk dan eens aan fotobehang. Hiermee tover je je werkkamer om tot een paradijselijk strand of een sfeervol Toscaans straatje.

fotogeniek-straatje-Toscane-posters.nl

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *