Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Orto Botanico di Napoli – een oase van rust in een hectische stad

Een stedentrip Napels is een heerlijke ervaring, maar wel een ervaring die veel van je zintuigen eist. Iris en Joël van Ontdek Napels delen vandaag een oase van rust in de Napolitaanse hectiek.

Iris: ‘Op de Via Foria in Napels staat vaker wel dan geen file. Toeterende auto’s, de loeiende sirenes van een ambulance en het gejank van opgevoerde scootertjes maken het allesbehalve een rustige straat. Toch is er een plek langs de Via Foria waar je in één klap het gevoel hebt de stad uit te zijn: de Orto Botanico di Napoli.

Achter de hekken van nummer 223 leiden twee grote stenen trappen je naar de botanische tuin van Napels. Eenmaal boven word je begroet door tientallen verschillende bomen en honderden tinten groen. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen als het drukke leven in Napels je iets te veel wordt.’

Joël: ‘De botanische tuin van Napels werd ruim tweehonderd jaar geleden aangelegd, tijdens de Franse overheersing van de stad. Destijds werd er veel geïnvesteerd in wetenschappelijke en educatieve faciliteiten. Het complex heeft nu nog steeds een wetenschappelijke en educatieve functie. Regelmatig bezoeken groepen studenten en scholieren de historische botanische tuin.

Verspreid over een oppervlakte van ruim twaalf hectare vind je in de Orto Botanico di Napoli meer dan vijfentwintigduizend exemplaren van zo’n negenduizend plantensoorten. Tijdens je wandeling kom je bomen en planten uit de hele wereld tegen, waaronder een aantal zeldzame soorten die met uitsterven bedreigd worden. Helemaal achter in de tuin vind je ook nog een prachtige monumentale broeikas met tropische en subtropische planten.

De botanische tuin van Napels is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag. De hekken gaan open om 09.00 uur en sluiten om 14.00 uur. De entree is gratis, maar het is wel verplicht je naam te noteren in het gastenboek bij de ingang.’

Ben je benieuwd wat Napels nog meer te bieden heeft? Iris & Joël nemen je graag mee naar andere verborgen plekken in de stad!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Guido reyntjens

    Nuttige info om reis voor te bereiden naar napels in mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *