Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wandel door Salerno, een zonnige havenstad in het zuiden van Italië!

Ga je mee op ontdekkingstocht in Salerno? Met onze City Walk ontdek je de mooiste (en lekkerste) plekjes van deze Zuid-Italiaanse havenstad, die Felicia van Salerno Travel voor ons optekende.

Salerno ligt ten zuiden van Napels, aan het begin van de wereldberoemde Amalfikust. De sfeer in Salerno is heel anders dan in Napels. Hoewel het verkeer hier net zo chaotisch kan zijn, is Salerno minder druk en vooral wat georganiseerder dan Napels. Met opgeruimde straten, klassieke gebouwen en mannen die strak in het pak op weg zijn naar hun werk, merk je dat Salerno een bepaalde klasse uitstraalt.

In deze pittoreske havenstad proef je het authentieke Italië, zeker als je de route volgt die we voor je hebben uitgestippeld, langs de mooiste plekken van de stad. Geniet van een ontdekkingstocht door het prachtige Salerno, met een kijkje in het dagelijks leven in deze stad, een aantal culinaire hoogtepunten, tradities en lokale gebruiken. Andiamo?!

Download de City Walk Salerno voor € 4,99

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

De route is circa 7 kilometer lang. Je start met een lekker kopje koffie bij Castorino Amore, brengt een bezoek aan onder andere de Giardino della Minerva (met prachtig uitzicht op de stad) en maakt een rondje langs de mooiste street art in de wijk Le Fornelle.

Je snoept van bijzonder gebak bij Pantaleone, slaat culinaire souvenirs in bij Taste Land, maakt een wandeling over de boulevard, geniet van een aperitivo bij Embarcadero en schuift aan voor een bord pasta bij Al Dente Spaghetteria.

Smaakt deze wandeling naar meer? Felicia van Salerno Travel neemt je ook graag zelf mee op pad in ‘haar’ stad en de omgeving. Via deze link vind je alle mogelijkheden voor tours en excursies.

Nu we niet op reis kunnen, biedt Felicia je de mogelijkheid om tijdens een virtuele tour te genieten van Salerno en haar schatten. In deze blog lees je meer over deze virtuele tour.

Wil je ook overnachten in Salerno? Dan raden we van harte Casa Santangelo aan, een fijne bed & breakfast in een palazzo dat op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen is. Het huis, dat ooit werd bewoond door een markies, beslaat een oppervlakte van ruim driehonderd vierkante meter.

Tot op de dag van vandaag vind je op de indrukwekkend hoge wanden en plafonds in iedere kamer prachtige en originele wandschilderingen en ornamenten van begin negentiende eeuw.

De suites zijn vernoemd naar de vrouwen van de Scuola Medica Salernitana: Costanza, Abella, Rebecca en Trotula. Alle suites zijn voorzien van een (nieuwe) marmeren badkamer, waarvan de meeste een heerlijke stortdouche hebben. Suite Abella en Costanza zijn zelfs voorzien van twee douches. Voor meer informatie en boekingen neem je een kijkje op de website van Casa Santangelo.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *