Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Even binnenkijken bij Casa Santangelo Suites in Salerno

Felicia van Salerno Travel neemt je mee naar Casa Santangelo Suites in Salerno. De naam van deze accommodatie klinkt je misschien bekend in de oren.

Drie jaar geleden deelde Felicia deze unieke plek in het historisch centrum van Salerno al – en Saskia en Carola verbleven er in september 2020 een weekje (zie dit reisverslag).

De bed & breakfast werd toen gerund door de Nederlandse Debbie Breg. Na drie jaar met veel plezier gasten van over de hele wereld te hebben ontvangen, was het voor Debbie tijd voor een nieuw avontuur.

Ze volgde haar grote liefde naar Napels en droeg de sleutels over aan Alexis Deenen, de nieuwe trotse Nederlandse eigenaar die je graag welkom heet bij Casa Santangelo Suites.

Van de Amalfikust naar Salerno

Felicia: ‘Alexis woonde al een tijdje aan de Amalfikust. Zijn woning in hartje Amsterdam verruilde hij in 2019 voor een terrein in de heuvels van Minori met uitzicht op zee, ruim dertig citroenbomen en een ruïne.

Het idee was (en is nog steeds) om de vervallen woning op te knappen en om te toveren tot toeristenverblijf. De coronapandemie gooide echter roet in het eten, waardoor het project vertraging opliep.

Ondernemend en creatief als hij is, gebruikte Alexis de extra tijd verstandig. Hij bekeek wat er wél mogelijk was en vooral waar in een gebied als de Amalfikust behoefte aan was.

Het antwoord diende zich snel aan: goede e-bikes in combinatie met een uitstekende service. Er werd een bedrijfsplan opgesteld, de e-bikes werden aangeschaft en Black Lemon e-bike rental was een feit.

Op de fiets langs de Amalfikust

Om de omgeving goed te leren kennen en klanten beter op weg te kunnen helpen, trapt Alexis op zijn fiets langs de hele Amalfikust. Op zoek naar de mooiste plekjes, rijdt hij op zijn elektrische tweewieler ook geregeld richting Salerno.

Door een samenloop van omstandigheden komt hij tijdens een van deze bezoekjes bij Casa Santangelo waar hij zich vergaapt aan de vele details. Wanneer hij hoort dat de huidige eigenaresse op zoek is naar een nieuwe eigenaar, laat Casa Santangelo hem niet meer los.

In het verleden runde hij in Amsterdam namelijk ook met veel plezier een B&B. Het verlangen om weer als gastheer op te treden en gasten in de watten te leggen, zorgt meteen voor kriebels.

De elegante suites van Casa Santangelo laten hem dromen en al snel ziet Alexis het helemaal voor zich. Hij hakt de knoop door en in november 2022 zet hij zijn handtekening onder het contract waarmee hij zich officieel de eigenaar van Casa Santangelo mag noemen.

Stijlvolle suites met een persoonlijke touch

Waar Debbie de basis voor Casa Santangelo heeft gelegd, bouwt Alexis verder. Met oog voor detail heeft hij alle suites gerestyled.

Hiervoor heeft hij gebruik gemaakt van zijn eigen antiekcollectie die hij uit Amsterdam over heeft laten komen. Van kroonluchters tot vintage fototoestellen, alle objecten lijken in Casa Santangelo precies op hun plek te zijn.

Alexis heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Vandaag – op 3 maart 2023 – is de grand opening van Casa Santangelo 2.0 en je bent vanaf nu dus harte welkom om een kijkje te nemen in dit historische pand, waar een nieuwe Nederlandse wind waait.

Even binnenkijken bij Casa Santangelo Suites

In een van de smalle karakteristieke straatjes van het historisch centrum van Salerno biedt een kleine houten deur toegang tot het palazzo waarin Casa Santangelo Suites is gehuisvest. Zelfs veel locals weten niet wat er achter dit deurtje schuilgaat…

Het gebouw is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Het huis, dat ooit werd bewoond door een markies, beslaat een oppervlakte van ruim driehonderd vierkante meter.

Tot op de dag van vandaag vind je op de indrukwekkend hoge wanden en plafonds in iedere kamer prachtige en originele wandschilderingen en ornamenten van begin negentiende eeuw.

Casa Santangelo biedt in deze unieke omgeving meerdere suites, elk met een unieke stijl en voorzien van een (nieuwe) marmeren badkamer, waarvan de meeste een heerlijke stortdouche hebben.

Een van de suites bestaat uit twee kamers die met elkaar verbonden zijn. Dat maakt deze suite ideaal voor families of vrienden die samen reizen. Alle suites hebben daarnaast genoeg ruimte en comfort zodat je na een lange dag struinen door de stad nog even heerlijk kunt zitten en uitrusten.’

Logeren bij Casa Santangelo Suites

Je vindt Casa Santangelo Suites aan de Via Giovanni da Procida 41 in Salerno. Via deze link check je beschikbaarheid en tarieven voor je verblijf op deze unieke plek.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *