Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Casa Santangelo – stijlvolle bed & breakfast in Salerno

Felicia van Salerno Travel neemt je mee naar bed & breakfast Casa Santangelo in Salerno. Felicia: ‘Of het nu gaat om een stedentrip of een langere vakantie, bij steeds meer mensen staat, tot mijn grote vreugde, Salerno op het lijstje.

Bij veel lezers heb ik wellicht de interesse gewekt door in verschillende artikelen over Salerno goede redenen op te sommen voor een bezoek aan deze gezellige havenstad. Als je op zoek bent naar een verblijf in Salerno, sta ik uiteraard graag klaar om advies te geven.

Eén accommodatie wil ik graag extra in het zonnetje zetten: Casa Santangelo. Als je hier wil logeren, dan krijg je met code SalernoTravel 10% korting op je boeking.

In dit artikel kun je alvast een kijkje nemen bij deze bellissimo B&B!

Een Zuid-Italiaanse droom
Casa Santangelo is de verwezenlijking van de droom van de Nederlandse Debbie. Na een aantal jarren in Salerno te hebben gewoond, keert ze terug naar Nederland. Ze beschouwt Salerno echter nog altijd als haar thuis en ze blijft dan ook terugkeren om de Zuid-Italiaanse sfeer op te kunnen snuiven.

Uiteindelijk hakt Debbie de knoop door en neemt ze de beslissing om definitief terug te keren naar Salerno, met het doel om haar langgekoesterde droom te verwezenlijken: het openen van een eigen bed & breakfast in deze bruisende stad.

In mei 2019 woont Debbie weer in Salerno, mét een missie. Ze is vastbesloten om dit in korte tijd voor elkaar te krijgen. Ondernemend als ze is, is ze vanaf de eerste dag druk met het maken van afspraken bij makelaars en het bekijken van panden. Ze heeft precies voor ogen wat ze wil, hoe het eruit moet zien en wat ze wil toevoegen aan het toerisme in deze stad.

Ups & downs
Het is een avontuur dat ik van dichtbij heb mogen volgen, met zowel ups als downs. Ondanks de kleine tegenslagen is Debbie altijd positief gebleven en zag ze uitdagingen als mogelijkheden waar ze van kon leren.

Het verhaal hoe Casa Santangelo op Debbies pad kwam, uit zicht verdween om vervolgens weer in beeld te komen, heeft haar geleerd geduldig te zijn. Het is namelijk niet zonder slag of stoot gegaan.

Toen Debbie zich net weer in Salerno had gevestigd en op een avond door de steegjes van het centrum dwaalde, kwam ze de Napolitaanse restauranteigenaar Emilio tegen, een oude bekende. Ze deelde haar plannen over het openen van een bed & breakfast en vertelde hem dat ze daarvoor op zoek was naar een pand.

Zonder te aarzelen, pakte Emilio zijn telefoon en drukte deze in Debbies handen. Ze maakte een afspraak met de persoon aan de andere kant van de lijn en een paar dagen later stond ze midden in het prachtige Casa Santangelo.

Wensenlijstje
De locatie had werkelijk álles wat op haar wensenlijst stond en was exact zoals ze zich had voorgesteld. De onderhandelingen gingen van start, maar liepen uiteindelijk vast. Debbie zocht verder, bekeek vrijwel alle leegstaande panden in Salerno en raakte bekend bij alle makelaarskantoren in de stad.

Geen enkel pand voldeed echter aan haar eisenpakket. Casa Santangelo bleef in haar gedachten. Dit pand, versierd met prachtige ornamenten, bleef haar referentiekader.

Debbies vreugde was dan ook groot toen ze na een aantal maanden zoeken werd benaderd met de vraag om de onderhandelingen alsnog voort te zetten. Vol vertrouwen ging ze hier op in en de afloop was dan ook een gelukkige: in november 2019 werd haar vasthoudendheid beloond en mocht ze zich de nieuwe eigenaresse van Casa Santangelo noemen, midden in Salerno.

Benvenuti a Casa Santangelo!
In een van de smalle karakteristieke straatjes van het historisch centrum vind je een kleine houten deur die toegang biedt tot het palazzo waarin de B&B is gehuisvest. Zelfs veel locals weten niet wat er achter deze deur schuilgaat…

Zodra je de deur opent, kom je in een grote hal terecht. Twee trappen omhoog en je ziet een groot bord op een massief houten deur: ‘Casa Santangelo’ waar Debbie haar gasten hartelijk verwelkomd met de woorden ‘Benvenuti a Casa Santangelo!’

Het gebouw is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Het huis, dat ooit werd bewoond door een markies, beslaat een oppervlakte van ruim driehonderd vierkante meter. Tot op de dag van vandaag vind je op de indrukwekkend hoge wanden en plafonds in iedere kamer prachtige en originele wandschilderingen en ornamenten van begin negentiende eeuw.

Via een grote gang kom je in de keuken, waar je ‘s ochtends de geur van verse koffie tegemoet komt en waar je uitgebreid kunt ontbijten. Casa Santangelo heeft meerdere suites, elk met een unieke stijl.

De suites zijn vernoemd naar de vrouwen van de Scuola Medica Salernitana: Costanza, Abella, Rebecca en Trotula. Alle suites zijn voorzien van een (nieuwe) marmeren badkamer, waarvan de meeste een heerlijke stortdouche hebben. Suite Abella en Costanza zijn zelfs voorzien van twee douches.

Suite Abella bestaat uit twee kamers die met elkaar verbonden zijn. Dat maakt deze suite ideaal voor families of vrienden die samen reizen. Suite Costanza en Trotula hebben beide een extra kamer waar je na een lange dag struinen door de stad nog even heerlijk kunt zitten.

Restauranteigenaar, vriend en buurman Emilio, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de totstandkoming van Casa Santangelo, werkt graag met Debbie samen. In zijn restaurant Il Duca kun je namelijk terecht voor een speciaal Casa Santangelo-menu. Geen zin om de deur uit te gaan? Geen probleem: Emilio kan ook bezorgen, als een speciale roomservice!’

Niet vergeten: als je bij Casa Santangelo wil logeren, krijg je met code SalernoTravel 10% korting op je boeking.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.