Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Capri Wine Hotel – dolce far niente op een droomeiland

Op zoek naar een hotel voor ons winterse weekend op Capri, ontdekten we het Capri Wine Hotel, van Caprese Raffaele en zijn Nederlandse vrouw Elena. Drie jaar geleden openden zij dit prachtige hotel tussen Marina Grande en het Piazzetta, omringd door heel veel groen en met vanuit bijna elk hoekje uitzicht op zee en de Vesuvius. Deze combinatie maakte de keuze makkelijk: hier wilden we graag een keer wakker worden!

capri-wine-hotel-uitzicht

Na een ietwat onstuimige reis vanuit Rome (de grote veerboot reed niet vanwege een technisch mankement en dus moesten we snel van de ene Napolitaanse haven naar de andere, waar een kleinere boot op ons lag te wachten) zetten we voet aan wal op Capri. Op de kade van Marina Grande worden we verwelkomd door een Madonna met een Nederlandse spreuk. Waar dit kleine stukje vaderland vandaan komt, weet helaas niemand ons te vertellen.

capri-marina-grande-winter-1 capri-marina-grande-winter-2

We nemen eerst even de funicolare naar boven, voor een snelle cappuccino op het piazzetta. Van daar is het zo’n tien minuten lopen naar het hotel, bergafwaarts gelukkig, langs de route die de bussen, taxi’s en brommende Apes vanuit Capri naar de haven nemen.

We worden hartelijk verwelkomd door Raffaele en Elena, die ons eerst onze kleurrijke kamers laten zien. Ze kijken bijna allemaal uit op zee en sommige genieten ook van uitzicht op de tuin en Monte Solaro.

capri-wine-hotel-ingang-2 capri-wine-hotel-receptie capri-wine-hotel-uitzicht-2capri-wine-hotel-sleutelcapri-wine-hotel-kamer-1a capri-wine-hotel-kamer-1b capri-wine-hotel-kamer-1c capri-wine-hotel-kamer-3a capri-wine-hotel-kamer-4 capri-wine-hotel-kamer-5

Hoe mooi onze kamers ook zijn, we kunnen niet wachten om door de tuin te wandelen, die zich over verschillende niveaus uitstrekt. Er zijn citroenbomen, pergola’s, tomatenplanten, druivenranken en heerlijke ligstoelen om van het geweldige uitzicht te genieten. Een weldadige groene oase, die ’s zomers een nog prachtiger paradijsje moet zijn dan op deze zomers aandoende winterdag.

capri-wine-hotel-tuin-1 capri-wine-hotel-tuin-2 capri-wine-hotel-tuin-3 capri-wine-hotel-tuin-4 capri-wine-hotel-tuin-5

Het ontbijt wordt meestal in de tuin geserveerd. Nu is het ’s ochtends net wat te fris om buiten te ontbijten en mogen we aanschuiven in de gezellige wijnbar. Op verzoek wordt er cappuccino, espresso, koffie of thee geserveerd bij de vers gebakken taarten die Elena elke dag bakt. We proeven natuurlijk een stukje heerlijk luchtige torta caprese en ook een puntje van Elena’s ricottataart – alleen al een reden om een reisje naar Capri te boeken.

capri-wine-hotel-ontbijt-1 capri-wine-hotel-ontbijt-6capri-wine-hotel-ontbijt-2

Het is dat er nog veel meer heerlijks op het buffet staat – van vers fruit tot hartvormige gesuikerde Napolitaanse donuts, van croissantjes tot tomatencarpaccio (en dan noemen we de keuze aan vers gebakken eieren nog niet) – anders hadden we nog een tweede stuk genomen.

capri-wine-hotel-ontbijt-3 capri-wine-hotel-ontbijt-4 capri-wine-hotel-ontbijt-5

We zijn veel op pad dit weekend, want het zomerse winterweer nodigt uit tot lange wandelingen. Elke keer weer is het heerlijk terugkomen op onze kamer, die desgewenst kan worden omgetoverd tot een mini-spa. Niet alleen vanwege de luxe regendouche en flesjes met vinoterapia die in de badkamer te vinden zijn, maar ook door de wellnessbehandelingen die Raffaele of Elena graag voor je regelen.

capri-wine-hotel-badkamer-1 capri-wine-hotel-badkamer-2 capri-wine-hotel-badkamer-3 capri-wine-hotel-kamer-6

Een wijnhotel is geen wijnhotel zonder een uitgebreide collectie wijnen. Op onze kamer vinden we al een aangename collectie mini-flesjes wit en rood, maar in de wijnbar is de keuze nog veel en veel groter. Hier is het heerlijk toeven na een dag lang over het eiland te hebben gedwaald, nagenietend van onze eilandavonturen. Omringd door de beste wijnen is het goed nieuwe plannen smeden voor de volgende dag, waarbij Raffaele en Elena graag tips voor wandelingen, mooie stranden en vaarroutes delen.

capri-wine-hotel-wijnbar-2 capri-wine-hotel-wijnbar-4

’s Zomers kun je ook in de tuin of op het terras van een vino genieten, in de schaduw van de druivenranken. Wij reserveren alvast een kamer voor komende zomer en kijken reikhalzend uit naar een paar dagen dolce far niente in en om het Capri Wine Hotel.

Wil jij ook genieten van een verblijf bij dit heerlijke wijnhotel? Via deze link vind je alle informatie en de mogelijkheid om online te reserveren.

capri-wine-hotel-ingang-1

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *