Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Amalfi Residence – een oase van rust aan de Amalfikust

Het is van de mooiste stukjes Italië, de Amalfikust. Zeker als je de bekende plaatsjes als Amalfi en Positano links laat liggen en op ontdekkingstocht gaat in de onbekendere dorpjes, zoals Conca dei Marini. Hier ontdekten we een heerlijk vakantieverblijf: Amalfi Residence, dat wordt gerund door de immer hartelijke Marianna en Gigi.

Amalfi Residence huist in een oude winkel annex werkplaats, die geheel gerestaureerd is. Waar eerst palmtakken werden gevlochten, strijk je nu neer om je ogen te verwennen met een uniek uitzicht over zee. Buiten de reeds gebaande en dus drukke paden geniet je van de rust en schoonheid van de Amalfikust, van de vriendelijke bevolking en van fotogenieke doorkijkjes in een wonderschoon dorpje.

Maar ook binnen is het goed vakantie vieren, in een van de vier ruimte suites. De Family Suite is vijftig vierkante meter groot en biedt dus ruimte voor iedereen. De Family Suite Deluxe is met vijfenvijftig vierkante meter nog net een beetje ruimer.

De vloeren zijn bedekt met de beroemde ceramiche di Vietri, de kleurrijke keramieken tegels waar de Amalfikust zo beroemd om is en die het huis een warme sfeer geven.

De suites bestaan uit een woonkamer (met bedbank) met televisie en wifi, een keuken (met koelkast en vier kookpitten), een tweepersoonsslaapkamer (met televisie), een badkamer met douche, airconditioning en een kluisje.

Elke suite heeft een balkon/mini-terras met ligbed en tuinset, waar je ’s ochtends wakker wordt met een kopje koffie en ’s avonds de zon ziet ondergaan. Met een glas wijn geniet je hier tot diep in de nacht van een heldere sterrenhemel. Het uitzicht op de eilandengroep Li Galli en Capri aan de horizon krijg je er helemaal gratis bij. Een van de appartementen heeft zelfs een kleine tuin met een tafel en een hangmat.

Ook bedden- en linnengoed is inbegrepen, net als een parkeerplaats voor je auto – een luxe aan de Amalfikust!

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de Sala Smeraldo. Je kunt van alle zoete en hartige heerlijkheden genieten op het panoramaterras, op de bovenste verdieping van de residence.

Een dagje strand is heerlijk op het privéstrand, dat op 800 meter afstand ligt, met een bar, restaurant en een klein zwembad (op verzoek organiseren Marianna en Gigi een gratis shuttlebus van/naar dit strand).

Conca dei Marini
‘Er bestaan in Italië, zo rijk aan mooie plaatsen, zo verschillend van elkaar maar allemaal even mooi, erg mooie plekken die je bij de eerste aanblik het idee en het gevoel geven iets subliems te aanschouwen. Ze laten je de door Enrico Sienkiewicz opgetekende zin begrijpen, dat elke mens, op aarde, altijd twee vaderlanden heeft: zijn eigen vaderland en Italië,’ zo schreef Bruno Lucrezi over Conca dei Marini.

Alsof dat compliment nog niet genoeg is, schrijft Lucrezi ook: ‘Een van die plekken heb ik recent leren kennen, meegetroond door vrienden. Die plek heet Conca dei Marini, maar het zou beter Conca di Cielo (‘van de hemel’) heten.’

Dit hemelse ervaar je direct bij aankomst in Conca dei Marini. Hoewel dit dorpje niet heel groot is, heb je misschien niet eens genoeg aan een dag om alles te zien, aangezien alle mooie plekken nogal verspreid liggen. Het dorpje ligt dan ook uitgestrekt over de rotswand, met tal van trappen en trappetjes die alle delen van het dorpje met elkaar verbinden. Vandaar dat het dorp ook wel Conca dei Gradini (Conca van de Traptreden) wordt genoemd.

Een van de bijzonderste plekken van Conca dei Marini is La Grotta dello Smeraldo, in de stille baai van Conca, in een inham van de rotswand. Je kunt de grot zowel vanaf de weg bereiken (via trappen of met een lift), als via zee.

De grot werd in 1932 ontdekt door een visser die vervolgens altijd en overal een lint droeg met daarop de woorden Scopritore della Grotta, ‘Ontdekker van de Grot’, tot op de dag dat hij overleed. Het samenspel van zon en zee zorgen voor een indrukwekkend schouwspel, met reflecties die de grot een unieke kleur geven.

Je kunt je verblijf bij Amalfi Residence boeken bij VesuvioTour
www.vesuviotour.nl | info@vesuviotour.nl
0031-(0)208932077

Let wel: Amalfi Residence kan alleen worden bereikt via een trap van veertig treden. Dit appartement moet echter van tevoren gereserveerd worden, vanwege de grote vraag.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *